Maakt het leven mooier

De Weekendtips van Beau Monde

Van modieuze must-haves en shoptips tot nieuwe literaire pareltjes en fijne releases van de streaming-diensten: er is weer volop leuks te doen, te zien, en te shoppen dit weekend. Beau Monde zet in haar Weekendtips elke week de leukste uitstapjes voor je op een rij. Zo kom je het weekend wel door!

Beau Monde's weekendtips

Van nazomerzon tot herfstbui: je hoeft je dit weekend absoluut niet te vervelen. Beau Monde heeft namelijk de leukste uit-tips voor je verzameld, met volop fashionable must-haves, culinaire hotspots, fijne exposities en een set heerlijke kijk- en leestips om mee binnen te blijven.

Bezoek de gratis Chunky Experience pop-up van Ben & Jerry's

Wie houdt er nu niet van een heerlijke dosis Ben & Jerry's? Alle liefhebbers van het ijsmerk kunnen dit weekend terecht in Rotterdam, waar hun Chunky Experience pop-up opnieuw de deuren opent. Ontdek en proef de nieuwste smaken, zoals de favoriet Spectacu-love, en creëer een eigen gepersonaliseerde Ben & Jerry’s Pint – een groot feest voor elke ijsliefhebber!

Daarnaast kun je deelnemen aan de wervelwindmachine en maak je kans op gratis Ben & Jerry’s ijs via Flink. De Chunky Experience gaat verder dan smaakbeleving: ontdek dat elke hap van Ben & Jerry’s ijs bijdraagt aan een betere wereld en Ben & Jerry’s meer is dan een gewoon ijsmerk!

Waar:
Vlakbij Rotterdam Centraal in de Hofbogen, Raampoortstraat 16.

Wanneer:
Vrijdag 13 september, 16.00 – 21.00 uur
Zaterdag en zondag 14 en 15 september, 12.00 – 21.00 uur

Bezoek het immer gezellige Gouda

Een dagje struinen in eigen land? Daarvoor leent Gouda zich uitstekend. In de gezellige binnenstad vind je oude hofjes, monumentale grachtenpanden, leuke boetiekjes en andere hidden gems die een citybreak compleet maken.

Aanraders: bezoek Museum Gouda voor een unieke kijk op de geschiedenis van de stad, shop woonaccessoires bij eyecatcher Flossy, dineer bij restaurant Bij Ons en overnacht in het prachtige Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Kortom, je hoeft je absoluut niet te vervelen!

Duik in het nieuwe boek van Nan Adams

Blijf je liever binnen om de herfstige hagel te vermijden? Vul dan een extra grote mok met je favoriete thee, vlij neer op je divan en duik in het nieuwste boek van Nan Adams! Morgen komt namelijk het nieuwste deel van De Alfa-vrouwenserie uit: Mayfair. Na Bellagio en Malibu neemt Mayfair je opnieuw mee in het leven van hoofdpersoon Geraldine.

Deze serie combineert glamour en luxe met dodelijke intrige en oorlogsdrama's en is perfect voor fans van bijvoorbeeld Lucinda Riley. In Mayfair verblijft Geraldine met haar moeder en overgrootmoeder in het beroemde hotel The Ritz in Londen. Hier ontvouwen zich nieuwe geheimen en wordt Geraldines wereld flink op z'n kop gezet.

Mayfair verschijnt op vrijdag 13 september bij Ambo Anthos imprint Loft Books.

Shop de nieuwe Fendi Peekaboo Soft

Tijdens Fendi's afgelopen FW24 show, debuteerden zij de prachtige Peekaboo Soft, een nieuwe variant op hun bekende Peekaboo-tas. Deze luxe uitvoering is gemaakt van ultrazacht, hoogwaardig kalfsleer, heeft een gedeconstrueerd silhouet en een verstelbare handgreep voor moeiteloos dragen.

De Fendi Peekaboo Soft is een regelrechte must-have.

De Peekaboo Soft is beschikbaar in zowel Medium als Large maten en komt in een verfijnd palet van natuurlijke tinten en exclusieve exotische versies. Deze heruitgevonden klassiekers zullen vanaf 17 september 2024 verkrijgbaar zijn in geselecteerde Fendi-boetieks wereldwijd. Hier vind je een boetiek bij jou in de buurt.

Leef je eigen Emily in Paris-fantasie

Vandaag is natuurlijk het tweede deel van Emily in Paris verschenen op Netflix, dus het is tijd om weer héérlijk te bingewatchen. Maar waarom beperken tot bingewatchen als je de magie van de serie ook in het echt kan beleven? Booking.com neemt je mee naar de locaties om je in de voetsporen van onze Emily te wanen.

Bezoek bijvoorbeeld de Chantilly Polo Club, die in de tweede helft van het seizoen uitgebreid aan bod komt.

De Chantilly Polo Club, ooh la la! (Beeld: Booking.com)

In de tweede helft zien we Emily en Mindy, zoals altijd in stijl, de spelers aanmoedigen bij de Chantilly Polo Club, gelegen in Chantilly, een stad op 50 kilometer ten noorden van Parijs. Wie de mysterieuze Italiaanse polospeler is en welke rol hij in Emily’s leven speelt, ontdekken we pas in aflevering acht. Polo-toernooien vinden het hele jaar door plaats, dus misschien kun je tijdens je volgende vakantie in Frankrijk een wedstrijd bijwonen! Op zoek naar een accommodatietip in de buurt? Verblijf dan in landhuis Manoir des Cavaliers.

Kijktips

Goed, het tweede deel van Emily in Paris is dus vanaf nu te zien op Netflix, maar mocht je je alweer door de fashionable Franse serie heen gebinged hebben, dan zijn er nog volop andere fijne series en films om van te genieten.

Zo is de komische film Wicked Little Letters, met hoofdrollen voor Olivia Colman en Jessie Buckley, vanaf morgen te zien op Netflix. Op HBO Max geniet je bovendien van de dramafilm Where the Crawdads Sing.

Meer trek in een fijne dosis reality? Op Netflix is afgelopen week het zevende seizoen van The Circle van start gegaan.

Geniet ervan!

Lifestyle
  • Adobe Stock