Maakt het leven mooier

Is prinses Alexia de nieuwe It Girl van Engeland?

Prinses Alexia is begonnen aan haar studie in Engeland. De knappe verschijning heeft genoeg flair om aandacht te trekken van de Britse pers. Neil Sean denkt zelfs dat ze kans maakt op een groot nationaal tv-debuut.

Alexia

Prinses Alexia is zonder twijfel de koningsdochter die de meeste aandacht trekt van de pers. Ze heeft gekozen voor een studie in Londen en dreigt daar voer te worden voor de Britse paparazzi. The Daily Mail tipte haar zelfs al als de mogelijke nieuwe It Girl van Londen.

De nieuwe It Girl

Royaltyfan Justine Marcella vindt het opvallend nieuws, zegt ze in Shownieuws: “De kranten daar hebben het er wel over en noemen haar eigenlijk de nieuwe It Girl. Ze gaat er natuurlijk studeren, komt nog wel even terug voor Prinsjesdag en gaat zich dan storten op het Londense leven.”

Neil Sean, correspondent van Shownieuws, lijkt Alexia te zien als de nieuwe Lady Di. “De Britse pers is mega-enthousiast over haar verblijf hier in Londen. Er wordt al over haar geschreven in hippe tijdschriften en digitale platformen.”

Spectaculaire events

Volgens Neil kan het niet anders dan dat Alexia uitnodigingen gaat krijgen voor bijvoorbeeld musicalpremières. “Ze zal worden uitgenodigd voor spectaculaire en glamoureuze premières, rode-loper-evenementen, openingsavonden en natuurlijk de laatste West End-producties. En ik kan exclusief in Shownieuws vertellen dat de uitnodigingen voor dit soort evenementen zich al opstapelen bij de universiteit. Maar de grootst uitnodiging van allemaal zal in december komen.”

Nationaal tv-debuut

Prinses Catherine organiseert voor het vierde jaar op rij het koninklijk kerstconcert van Westminster Abbey. “Ik wil veel geld wedden op dat de prinses zal worden uitgenodigd. Dit is haar grote comeback en dit kan een groot nationaal tv-debuut worden voor prinses Alexia.”

Een korreltje zout…

Justine denkt dat deze correspondent het allemaal wel héél erg aandikt. “Ik geloof niet dat ze naar al die feestjes toegaat en ook niet dat ze wordt uitgenodigd zelfs, omdat er daar al heel veel royals zijn. De Britse pers is heel erg van: er is maar één monarchie en dat is de Britse.”

Wij twijfelen er niet aan dat we dit soort speculaties met een flinke korrel zout moeten nemen. In tegenstelling tot Neil, willen wij er veel geld op wedden dat de PR-machine van de Windsors daar niets anders dan volledige focus op Kate zou willen.

Royalty
  • Mediacourant
  • NL Beeld