Maakt het leven mooier

Eigenaresse Paleis Soestdijk Maya Meijer-Bergmans verschijnt in Van Onschatbare Waarde

Het nieuwe seizoen Van Onschatbare Waarde is weer van start gegaan, en wekelijks kunnen we weer heerlijk toekijken hoe verkopers hun waardevolle objecten aan de experts proberen te verkopen. Maar komende week komt er een wel héél speciale kandidate langs: de eigenaresse van Paleis Soestdijk!

Eigenaresse Paleis Soestdijk Maya Meijer-Bergmans

Antieke snuisterijtjes en kostbare pareltjes: blijer kun je ons niet krijgen. Gelukkig kunnen we weer heerlijk smullen van een nieuw seizoen Van Onschatbare Waarde. Met aankomende aflevering een wel heel bijzondere kandidaat: Maya Meijer-Bergmans, die sinds 2017 mede-eigenaar is van Paleis Soestdijk. Ook zij wil de experts een bijzonder pronkstuk gaan verkopen.

Van Onschatbare Waarde

In Van Onschatbare Waarde krijgen verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Of het nu gaat om authentieke schilderijen en sculpturen, antieke meubels of zeldzame gebruiksvoorwerpen, de deelnemers presenteren hun meest waardevolle bezittingen. En bij een programma vol historie en allure hoort natuurlijk een passende locatie: de opnames vinden plaats op het sprookjesachtige Paleis Soestdijk in Baarn.

Komende woensdag krijgt het programma een speciale gast. Niemand minder dan Paleis Soestdijk-eigenaresse Maya Meijer-Bergmans heeft een bijzonder stuk antiek dat zij wil verkopen! Maya brengt een bijzonder barok kunstkabinet mee van Antwerpse afkomst.

Paleis Soestdijk

Eigenaresse van Paleis Soestdijk? Ja, je leest het goed! In 2022 kreeg het paleis waar koningin Juliana en prins Bernhard vroeger woonden, een nieuwe bestemming. Het werd verkocht aan de MeyerBergman Erfgoed Groep, onder de voorwaarde dat zij het zouden restaureren.

"Paleis Soestdijk is een iconische plek met grote cultuurhistorische en maatschappelijke waarde voor ons allemaal. Als eigenaren gaan we voor een bestendige toekomst voor het landgoed", zei Maya Meijer-Bergmans destijds.

De nieuwe eigenaren hadden het plan om het paleis te herontwikkelen met een hotel en 98 appartementen, maar dat werd begin dit jaar afgewezen. Er zal voorlopig dus nog niet gebouwd en verbouwd worden op het voormalig koninklijke domein. Jarenlang was er al veel discussie over de mogelijkheid van appartementen op het landgoed, omdat er volgens meerdere partijen dan te veel natuur verloren gaat. Ook maakten veel inwoners van Baarn zich zorgen over verkeersdrukte en geluidsoverlast van evenementen die op het landgoed georganiseerd zouden worden.

Maya Meijer-Bergmans

Afijn, gelukkig betekent dit wel dat Maya Meijer-Bergmans nog de tijd heeft om mee te doen aan Van Onschatbare Waarde. Wij zijn nu al benieuwd hoe de onderhandelingen haar gaan verlopen! De aflevering met de paleis-eigenaresse op woensdag 18 september 2024 om 20:35 uur te zien op NPO 1.