Maakt het leven mooier

Onverwachte felicitaties voor Harry: de koninklijke familie laat van zich horen

De Britse koninklijke familie deelde zondag een onverwachte, persoonlijke boodschap aan prins Harry voor zijn verjaardag. Een unicum, want normaal worden alleen de working royals openbaar gefeliciteerd.

Harry

In een bericht van The Royal Family op Instagram kreeg Harry persoonlijke felicitaties van zijn familie: “We wensen de hertog van Sussex een hele fijne veertigste verjaardag vandaag”, vergezeld door een toepasselijke taart-emoji. Ook William en Kate deelden het bericht op hun persoonlijke account. Bij het bericht voegden ze een foto toe van een lachende Harry in een charmant grijs pak.

Onenigheid

Het is de eerste keer dat de koninklijke familie een openbare boodschap voor Harry deelt sinds hij is opgestapt als working royal. Daarbij zal hun onderlinge onenigheid met de hertog – na zijn interview met Oprah Winfrey, eindeloze tv-verschijningen en memoires – ook niet bepaald bijgedragen hebben aan warme gevoelens over en weer.

Mogelijke terugkeer

Vorige maand gingen de verjaardagen van prinses Beatrice en hertogin Meghan – beiden net als Harry geen working royals – nog geruisloos voorbij. Dat er nu júist voor de Duke wordt afgeweken van de regel om alleen working royals uit te lichten voor hun verjaardagen, doet de geruchtenmolen weer op volle toeren draaien.

Is dit dan toch een klein vredeoffer richting de hertog? Eerder deze maand hingen geruchten in de lucht over een eventuele terugkeer van Harry naar de Britse koninklijke familie. Zo verschenen Harry en prins William voor het eerst in tijden samen bij dezelfde gelegenheid. Volgens The Daily Mail was het onderdeel van een groter plan om Harry weer langzaam te laten re-integreren in de familie. Zou de royal family met deze felicitatie aangeven hiervoor open te staan?

Bezoek over zee

De felicitaties zijn niet de eerste tekenen van een eventuele hereniging. Afgelopen februari vloog Harry naar Groot-Brittannië om zijn vader te bezoeken nadat koning Charles de diagnose kanker had gekregen. Ook in augustus was er een korte terugkeer naar Groot-Brittannië voor de begrafenis van zijn oom Lord Fellowes.

Verjaardagsplannen

Harry en Meghan wonen met hun twee kinderen, Archie en Lilibet, in het Amerikaanse Californië. Eerder deze week werd al bekend dat de prins zijn verjaardag thuis zou vieren met zijn gezin. “Ik was bang voor de 30, maar kijk uit naar de 40”, zei hij tegen de BBC.

Royalty
  • The Guardian, de Telegraaf, HELLO!
  • NL Beeld