Maakt het leven mooier

Must read: over het leven van celebs en royals

Kun je - net als wij - geen genoeg krijgen van series zoals The Crown en Inventing Anna? Dan hebben wij een lijst reading material voor je! Deze vijf boeken over celebs en royals verdienen een plekje in je lijst met boeken om dit najaar bij weg te dromen.

read

Van Dolly Parton tot onze eigen Máxima: dit wil je niet missen! Wij delen ons favoriete leesvoer over royals en celebs maar al te graag. Deze klassiekers verdienen een plekje in je must read lijstje met boeken om dit najaar bij weg te dromen.

Meghan: A Hollywood Princess, Andrew Morton

Meghan Markle, hertogin van Sussex, mag dan één van de bekendste vrouwen ter wereld zijn, maar in de schijnwerpers staan is iets wat ze zich op latere leeftijd eigen heeft gemaakt. Meghan: A Hollywood Princess geeft een inkijk in haar leven voordat ze het hart van prins Harry veroverde.

Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret, Graig Brown

De koninklijke biografie over de overleden zus van wijlen Queen Elizabeth, prinses Margaret, is als het verhaal van Assepoester. Een sprookje, maar wèl in omgekeerde volgorde. De hoop vervloekt en het geluk is zoekgeraakt. Een ontzettend goed boek dat het verhaal van Margaret blootlegt. Ze was glamoureus, mooi en had een hard leven met een tragische wending.

Boek: Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret. (Beeld: Macmillan uitgevers)

Dolly: my life and other unfinished business, Dolly Parton

Één van 's werelds meest iconische vrouwen: countryzangeres Dolly Parton. Haar persoonlijke filosofie (neem haar mening over plastische chirurgie), haar huwelijk en haar transformatie van tiener tot wereldberoemde persoonlijkheid – alles wordt in het boek besproken. Deze inspirerende tell-it-like-it-is-autobiografie bewijst weer waarom ze zo geliefd is.

Boek: My life and other unfinished business. (Beeld: Harper Collins)

Máxima. Meer dan Majesteit, Rick Evers

Onze eigen Máxima is het populairste lid van het koningshuis. Dat durven we wel te stellen. Royaltyjournalist Rick Evers volgde haar een jaar lang en geeft een uniek kijkje in het leven van de koninklijke familie. Want of we de koningin nu echt kennen...? Wij denken het niet. In de verrassende Videoland-serie, Máxima, kregen we inkijk in het fascinerende verhaal over haar leven in Argentinië en New York voordat ze koningin werd. In Máxima. Meer dan Majesteit leer je onze vorstin nóg een stukje beter kennen.

The Woman in Me, Britney Spears

Haar verleden werd gekenmerkt door verraad door de mensen die ze vertrouwde en intimidatie door paparazzi. Britney Spears trekt haar mond open en praat openhartig over haar waarheid in deze memoires. Een ontroerend verhaal over vrijheid, roem, moederschap, overleven, geloof en hoop.

Ontspannen na een avond flaneren op het terras, drukke werkweek of shopsessie? Met deze verhalen op de lijst kun je je me time weer vullen. Disclaimer: met al dit goede leesvoer vliegt het najaar waarschijnlijk een stuk sneller voorbij dan je verwacht!