Maakt het leven mooier

De Weekendtips van Beau Monde

Nog éven genieten van de nazomer? Dat doe je natuurlijk met de Weekendtips van Beau Monde! Van heerlijke high tea tot bijzondere museum-stukken en de bruidsjurk van koningin Máxima: dit wil je niet missen.

De Weekendtips van Beau Monde

Het weekend staat weer voor de deur! Heb jij nog geen plannen voor de komende dagen? Niet getreurd, want Beau Monde zet de meest glamoureuze Weekendtips voor je op een rijtje. Van must-sees tot must-do's en must-haves – zo komen we het weekend wel weer door. Geniet ervan!

Bekijk Máxima's trouwjurk van dichtbij in het Fries Museum

Het Fries Museum heeft afgelopen weekend een tentoonstelling geopend die he-le-maal aan ons besteed is. Bij Ja Ik Wil - 250 Jaar Trouwjurken bewonder je een tal aan trouwjurken van de afgelopen 250 jaar, met zowel historische, moderne als hedendaagse jurken - waaronder die van koningin Máxima en andere royals!

De tentoonstelling laat jurken zien van onder andere Viktor&Rolf, Iris van Herpen, Edwin Oudshoorn, Jan Taminiau, Addy van den Krommenacker, Mart Visser en Tess van Zalinge. Eén van de zalen is omgedoopt tot atelier, waarin Claes Iversen laat zien hoe hij te werk gaat. Deze tentoonstelling wil je niet missen! Hij is van 14 september 2024 tot en met 16 februari 2025 te zien in het Fries Museum. Hier vind je alle informatie en koop je meteen een kaartje.

Boek je tickets voor de prachtige nieuwe Cirque du Soleil show

Medio november is het zover: dan zie je in het Rotterdamse Ahoy de meest baanbrekende acrobatiek en sprookjesachtige performances voorbij komen in de nieuwe Cirque du Soleil show Corteo.

Sprookjesachtige acrobatiek: dat is Corteo! (Beeld: Cirque du Soleil, Maja Prgomet)

Hierin staat een feestelijke parade centraal met een bijzonder randje: we zien namelijk het verhaal van een clown die over zijn eigen uitvaart peinst. Een lach en een traan, acrobatiek en humor, het menselijk en het hemelse – bij Corteo gaan ze hand in hand.

De show is van 14 tot en met 17 november te zien in Ahoy. Hier boek je je kaartje!

Proef de herfst bij een heerlijke High Tea

Eén van de best bewaarde geheimen van Drenthe is ongetwijfeld het pittoreske Tea Time, een prachtige Tea Room middenin de natuur. Zij hebben nu voor de herfst een speciale versie van hun klassieke High Tea gelanceerd, waarmee je heerlijk geniet van het najaar.

Deze Autumn Tea combineert eindeloze liters thee met een heerlijke Engelse quiche en zowel hartige als zoete versnaperingen. Zelf proeven? Zorg dan dat je hier even een plekje reserveert.

Duik in het werk van Andy Warhol bij SCHUNCK Museum

Vanaf 15 september 2024 t/m 16 maart 2025 presenteert SCHUNCK Museum in Heerlen een tentoonstelling over Andy Warhol. Hiervoor is het museum de samenwerking aangegaan met The Andy Warhol Museum in Pittsburgh. De tentoonstelling - Vanitas - toont meer dan honderd werken en objecten uit de collectie van The Andy Warhol Museum die te maken hebben met thema’s als eindigheid en spiritualiteit.

Het is voor het eerst in zestien jaar dat er een grote Andy Warhol-solotentoonstelling in Nederland te zien is. Hier kun je volop unieke stukken van de kunstenaar van dichtbij bewonderen. Tot de werken die in de tentoonstelling te zien zijn, behoren de beroemde serie geschilderde Self Portraits (1986), een serie zeefdrukken in verweerde zwart-wittinten van Marilyn Monroe genaamd de Reversal Series (ca. 1978), en iconische zeefdrukken uit Warhols Death and Disaster serie en nog véél meer. Ook zijn er volop persoonlijke voorwerpen van Warhol te bewonderen zoals pruiken, roze korsetten en Chinese astrologiekaarten. De selectie van werken en persoonlijke objecten laat een andere kant van de kunstenaar zien, en mag je dus niét missen. Hier vind je meer informatie over deze unieke expositie.

Kijktips

Blijf je liever binnen? Ook dan hoef je je niet te vervelen! Er is namelijk volop leuks te zien op de streaming-diensten.

Op Videoland is vanaf vandaag de serie Miljoenenhuizen te zien, waarmee je een uniek kijkje krijgt in de meest imposante huizen van Vlaanderen. Van kasteel tot landhuis: dat is héérlijk binnenspieken! Ook gaan bij Videoland morgen de nieuwe seizoenen van Mocro Maffia en DNA Singers van start. Voor elk wat wils dus!

Meer trek in een uniek kostuumdrama? Dan zit je goed bij Pathé Thuis, waar nu de film Rosalie te zien is. Deze film neemt je mee naar het Frankrijk van de late negentiende eeuw, waar de jonge vrouw Rosalie kampt met een bijzonder harig probleem...

Ook op Prime Video zit je goed als je houdt van kostuumdrama's: de Franse film Les Trois Mousquetaires: Milady is daar namelijk vanaf zondag te zien.

Meer trek in een actie-favoriet? Zet dan zondag Netflix aan, want vanaf dan kun je de Tarantino-klassieker Pulp Fiction bekijken.

Zo zie je maar weer: vervelen is er niet bij dit weekend!

Lifestyle
  • Adobe Stock