Maakt het leven mooier

Revalidatie koningin Margrethe 'gaat maandenlang duren'

Na een lelijke val kwam de Deense koningin Margrethe afgelopen weekend in het ziekenhuis terecht. Inmiddels is ze weer thuis, maar de koningin heeft nog een lange weg te gaan: volgens het hof gaat haar revalidatie nog tijdenlang duren.

Revalidatie koningin Margrethe 'gaat maandenlang duren'

Het was flink schrikken voor de Deense royals, toen koningin Margrethe afgelopen weekend werd overgebracht naar het ziekenhuis na een heftige val. Gelukkig mocht ze na twee dagen het Rigshospitalet verlaten, maar de weg naar herstel is nog lang.

Margrethe in het ziekenhuis

Woensdagavond werd de koningin na een val in het Fredensborg-paleis met piepende banden naar het Rigshospitalet in Kopenhagen gebracht. "De koningin is - naar omstandigheden - in orde, maar is voorlopig in het ziekenhuis opgenomen voor observatie," liet de woordvoerder van het hof weten.

Ook haar zoon Frederik gaf kort daarna een statement over de vervelende gebeurtenis. "Ik heb nog niet de kans gehad om haar te bezoeken, maar ik heb met haar gesproken en ze is in orde. Ik heb het volste vertrouwen in haar behandeling in het Rigshospitalet. We kijken met de dag hoe het gaat", zei hij.

Lange revalidatie

Inmiddels is de koningin gelukkig uit het ziekenhuis ontslagen, maar dat betekent niet dat ze weer helemaal de oude is. Niet zo gek, want de val resulteerde volgens het hof in een verwonding aan de nekwervels én een breuk in de linkerhand. "Als gevolg van de val zit de linkerhand nu in het gips en moet de koningin de komende maanden een stijve nekkraag dragen", delen ze via een statement.

Gelukkig is Margrethe volgens het statement nog altijd vol goede moed, en maakt ze het naar omstandigheden goed. Wel zal haar aanwezigheid bij verschillende aankomende gelegenheden worden afgezegd. Meer dan begrijpelijk, natuurlijk.

Overigens heeft Hare Majesteit de afgelopen jaren vaker gekwakkeld met haar gezondheid. Zo ging ze in 2023 onder het mes, omdat ze al langere tijd veel last had van haar rug. Op een gegeven moment zelfs zo veel, dat de koningin het niet eens meer kon opbrengen om rechtop te staan. Gelukkig liep die operatie volgens plan, en de Deense knapte weer op. Wij wensen haar ook nu weer een voorspoedig herstel!

Royalty
  • Instagram @detdanskekongehus
  • NL Beeld