Glamour met een knipoog

Kate Winslet verklapt geheim achter Titanic-scène: 'Ben bijna bang om het te onthullen'

De steamy scène in de auto, het tragische moment in het ijskoude water: 26 jaar na dato blijft Titanic een van de meest iconische films aller tijden. En nu, meer dan twee decennia later, onthult Kate Winslet een bijzonder detail over een van de meest memorabele scènes uit de film. Dit was ons nooit opgevallen!

Kate Winslet verklapt geheim achter Titanic scène

Het lijkt wel alsof de wereld nooit uitgepraat raakt over de film Titanic. Van discussies ('had Jack niet gewoon bij Rose op het houten paneel gepast?') tot aan herhalingen op tv, zelfs 26 jaar na de release blijft de klassieker onderwerp van gesprek. En Kate Winslet draagt daar nu opnieuw aan bij, want in een recent interview verklapt ze hét geheim achter de meest tragische scène uit de film.

Jack en Rose op het water

We hebben het dan natuurlijk over het moment dat Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) samen in het water liggen nadat de Titanic is gezonken. Om hen heen, in het eindeloze ijskoude zeewater, dobberen overal lichamen van mensen die het niet overleefd hebben. Maar wat blijkt nou? Deze scène is helemaal niet in de zee opgenomen! Sterker nog, volgens Kate lagen ze gewoon in een 'nogal ongemakkelijke krappe tank'. Wacht, wat?!

Jack en Rose op zee... of moeten we zeggen: in een tank? (Beeld: NL Beeld / Titanic)

"Ik wil iedereen niet uit de droom halen, maar het water in de tank kwam maar tot mijn middel", verklapt de actrice in gesprek met 92nd Street Y. "Ik ben bijna bang om het te onthullen, maar Leo zat gewoon op zijn knieën. Ik zou dit eigenlijk niet moeten zeggen – straks belt Jimmy Cameron (verwijzend naar de regisseur, red.) me nog," grapt Kate.

Voordeel

Niet zo magisch als de zee natuurlijk, maar het filmen in een klein bad had volgens Kate wel een voordeel: ze kon gemakkelijk even naar het toilet.

"Ik zei regelmatig: 'Kan ik even naar de wc?' Dan stond ik op, stapte van de deur af, liep naar de rand van de tank, zo'n zes meter verderop, en moest letterlijk mijn been over de rand slingeren, omhoog klimmen, en vervolgens weer terug op de deur gaan liggen," herinnert ze zich. Ha!

Periode na Titanic

Kate was pas 22 toen de film uit kwam. Het grote succes van de film heeft toen grote indruk op haar gemaakt, zowel positief als negatief. Eerder dit jaar vertelde ze aan het magazine Porter: “Ik had het gevoel dat ik er op een bepaalde manier uit moest zien, of een bepaalde manier moest zijn, en omdat de media toen zo opdringerig waren, was mijn leven behoorlijk onaangenaam”, vertelde Kate.

Ondanks dat ze niet genoot van alle aandacht, is ze wel dankbaar voor het succes van de film. Het heeft haar immers financiële stabiliteit gebracht. Al zaten daar ook weer nadelen aan. “Ik was natuurlijk wel dankbaar, omdat ik door het geld dat ik ermee verdiende een huis kon kopen. Maar ik wilde niet gevolgd worden als ik de eendjes ging voeren.”

Tegenwoordig kan de actrice gelukkig beter met haar bekendheid omgaan en is het haar niet zozeer meer tot last. “De film brengt veel mensen nog steeds erg veel plezier. Alleen als we op een boot zijn, denk ik nog wel eens: o God, we moeten ons verstoppen.”

Celebrity
  • 92nd Street Y, New York Post
  • NL Beeld / Titanic