Glamour met een knipoog

De vier soorten jeans die deze winter écht niet mogen missen in jouw kledingkast

In dit artikel wordt aandacht gegeven aan de vier jeans die gegarandeerd een plek behoren te krijgen in jouw kledingkast. Er staan een aantal gave nieuwe trends op gebied van jeans klaar voor winter 2024 die je zeker niet wilt missen!

De vier soorten jeans die deze winter écht niet mogen missen in jouw kledingkast

Van oude klassiekers tot experimenteren voor de echte durfals en nog veel meer: ontdek welke jeans het beste passen bij jou!

Klassieke straight leg: een blijvertje

Zoals afgelopen jaar de straight leg jeans al een echt onmisbaar item was in ieders garderobe, zal dat deze winter niet anders zijn. Het is een item dat op enorm veel diverse manieren gecombineerd kan worden en die vrijwel voor ieder lichaamstype flatterend valt. Je kan het combineren met een stoere sneaker voor een meer casual look, of juist met een chique hak voor juist een elegantere uitstraling. Veel weten dat jarenlang de skinny jeans top was van de mode, maar met de bewegingsvrijheid en de gestroomlijnde uitstraling van de straight leg is deze compleet buitenspel gezet. Het is een eenvoudige subtiele broek maar biedt enorm veel diverse mogelijkheden en maakt het daarom zo’n een populaire keuze.

Grijze jeans: een alleskunner

De grijze jeans; een échte alleskunner. Het is niet zo helder als blauw, maar ook niet zo donker als zwart en valt daarom met vrijwel alles te combineren. Je valt er niet te veel mee op, maar geeft wel nog net die extra modieuze boost aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van de grijze jeans met een gave vintage oversized trui en een leuke chunky laarzen om je winter look helemaal af te maken. Misschien ben je meer van het subtiele en combineer je de jeans wel met een winterse blazer en lage sneakers. Grijs is een kleur die moeiteloos en veelzijdig af te stemmen is op zowel donkere als lichte kleuren. Het variëren in bovenstukken of gave accessoires kan dan ook wel bijna eindeloos doorgaan. Al met al, een alleskunner.

Jeans met naden en stiksels: oog voor detail 

Op zoek naar een jeans die je outfit net iets opvallender en specialer maakt? Dan zijn de jeans met naden en stiksels echt iets voor jou. Deze jeans geven een leuke twist aan je outfit door het gebruik van subtiele en unieke details door middel van naden en stiksels. Er zijn diverse mogelijkheden zoals stiksels aan de zijkant van je jeans, extra aangebrachte naden aan de onderkant van de pijpen, of juist extra patronen die worden gecreëerd voor een speels effect. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Bootcut jeans voor mannen: een tijdloze klassieker 

Misschien ben je nog wel op zoek naar een leuke nieuwe jeans voor je vriend of partner. Lees dan even wat de bootcut jeans kan betekenen voor jou. Ondanks dat de bootcut jeans vaker geassocieerd wordt met de mode van vrouwen, is het net zo goed een modetrend die opkomt voor de mannen dit seizoen. Het is een jeans met lichtelijk uitlopende pijpen aan de onderkant en creëert daarom een soort klassieke vintage look in een modern jasje. Het ziet er verzorgd uit, modieus en ook zeker casual. Om de vintage look te versterken combineer deze broek eens met een stoer leren jasje. Wil je eerder gaan voor een modernere optie, dan kies je voor een loszittend overhemd.

Lifestyle
  • Adobe Stock