Glamour met een knipoog

De beste tassen voor iedere dag

Tassen zijn in ons dagelijks leven echt onmisbaar. Denk je maar eens in waar je al je spulletjes anders zou moeten laten? Van jongs af aan zijn we er al door gefascineerd.

Schoenen en tassen

Zo krijgen kinderen al snel een eigen stoere kinderrugzak voor de speelzaal of een handtasje waar net een lippenbalsem in past. Later als je naar school gaat heb je een goede boekentas of zelfs al een laptoptas in je bezit. Zo zal je door je leven heen heel wat tassen verslijten. En meerdere tassen bezitten, want de broodjes en drankjes voor een dagje uit gaan natuurlijk niet in de tas die je dagelijks gebruikt voor werk (en andersom).

Werktassen

Een goede werktas moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. Heb je vaak een laptop bij je, dan wil je natuurlijk een tas die deze goed beschermd tegen vallen, stoten en temperatuurwisselingen. Je kan daarvoor dus kiezen voor een schoudertas met een speciaal vak voor je computer of tablet. We zien overigens dat er steeds meer (merk)tassen zijn, die zo een vak in hun modieuze, trendy tassen integreren, want zeg nu zelf, je wil natuurlijk wel dat je tas er ook tof en mooi uitziet. De op het oog gewone, modieuze handtas, is dan gewoon geschikt voor het werk. Dat is mooi meegenomen. Bovendien hebben deze tassen aparte vakken voor je dagelijkse en persoonlijke benodigdheden, zoals een klein toilettasje, een notitieboek, pennen en meer. In een klassieke laptoptas of aktetas is daar vaak geen rekening mee gehouden.

Ga voor kleur

Moet je tas voor het werk altijd zwart of donkerblauw zijn? Nee, natuurlijk niet. Behalve dan als dat je favoriete kleuren zijn. Werktassen mogen zeer zeker ook vrolijk zijn van kleur. Zo kom je bijvoorbeeld bij The Little Green Bag allerlei coole tassen tegen in verschillende kleuren. Ga eens voor een rode tas of val op met felgroen, beige en roze. Je tas moet immers passen bij je persoonlijkheid. Ben je altijd on trend of kleurrijk gekleed, ga dan voor een tas die daar naadloos bij aansluit. Wil je liever een tijdloze, gebruiksvriendelijke, doch modieuze tas voor je laptop en werkbenodigheden? Dan zijn kleuren als cognac, zwart, donkerblauw en donkergroen echte aanraders.

Tas voor ieder moment

Je werkleven neemt natuurlijk een groot deel van je tijd in. Een goede laptoptas of tas voor je werk is daarom heel belangrijk. Maar al die andere momenten van je leven verdienen natuurlijk ook een goede tas. Geen wonder dat veel grote modehuizen zoveel gave, trendy, mooie tassen aan hun collectie hebben toegevoegd. Voor iedere gelegenheid is er een tas te vinden. Voor een avondje stappen kun je voor een clutch of kleine handtas in vrolijke kleuren gaan, voorzien van glittertjes of in metallic kleuren gehuld leer. Voor je dagelijkse dingetjes kies je voor een mooie handtas die je ook crossbody kan dragen voor extra comfort als je loopt of fietst. Dagje uit of sportieve activiteiten gepland? Dan zijn er voldoende hippe, trendy en comfortabele rugtassen om uit te kiezen. En dan hebben we het hier alleen nog maar over tassen voor dames gehad, want er is net zo goed een hele grote collectie met tassen en rugzakken voor heren en kinderen.

Kijken en voelen

Online kun je echt uren scrollen om de mooiste tassen te bekijken. Toch is voor velen het kopen van een tas best heel persoonlijk. Iedereen gebruikt een tas immers op een andere manier. Zo neem jij misschien wel een kleine EHBO-kit mee in je tas, terwijl een ander ook een handwerkprojectje naast de dagelijkse spulletjes mee willen kunnen nemen. Om zeker te weten hoe een tas eruit ziet en hoeveel opbergruimte het biedt, is het fijn om een tas even vast te kunnen houden. Gelukkig zijn er daarom heel veel winkels gespecialiseerd in tassen. Ga gewoon eens kijken, hou het vast, vraag of je tas even om de schouder mag dragen om te voelen en zien of een bepaald model bij je past. Zo weet je zeker of die ene tas die je online zo mooi vindt ook helemaal past bij je wensen.

Tips voor het kopen van een tas

Voordat je een tas gaat kopen is het goed om je vooraf te oriënteren en op te schrijven waaraan die tas voor jou aan moet voldoen. Ga je de tas gebruiken om te sporten dan zal je naar heel andere type tassen gaan kijken dan wanneer je deze voor een avondje stappen gaat gebruiken. Ga je eerst naar een winkel om te kijken, zorg dan dat je precies weet wat je later in de tas mee gaat nemen. Je kan bijvoorbeeld de oude tas meenemen om zo de opbergruimte te kunnen vergelijken. Ben je op zoek naar een tas voor je laptop, meet dan je laptop goed op. Iedere draagbare computer is namelijk anders qua afmetingen en de tassen zijn niet altijd universeel als het gaat om de grootte van het laptop vak. Iets om dus rekening mee te houden bij de aanschaf ervan. Tot slot kun je nog goed kijken naar het draagcomfort. De draagband vormt daar een belangrijke factor in. En wat dacht je van het materiaal? Veel modehuizen gebruiken tegenwoordig gerecyclede materialen, nepleer of eco-leer om hun tassen mee te vervaardigen. Een goed punt als je naast modebewust ook milieubewust bent.

Vind je nieuwe favoriet

Op zoek gaan naar je nieuwe favoriete tas voor werk, school, dagelijkse dingetjes, avondjes of dagjes uit is heel leuk. Neem er ook zeker de tijd voor en laat je inspireren door bijvoorbeeld Paris Fashion Week en modetijdschriften. Of ga puur uit van je eigen smaak. Er is van alles te vinden in allerlei kleuren, groottes, merken en maten voor heren, dames of kinderen.

Fashion
  • Unsplash