Glamour met een knipoog

Wil je zien: prins Harry blijkt een enorm surftalent

Paardrijden, hardlopen, ballet: de Britse royals houden er een heleboel sportieve hobby's op na. Maar dat prins Harry een ster in surfen is? Dat wisten wij nog niet! In een nieuwe video bewijst de prins de held van de golven te zijn op een surfplank.

prins Harry blijkt enorm surftalent

In het zonnige Californië behoort surfen tot één van de meest populaire sporten. Geen wonder dus, dat de in Montecito woonachtige prins Harry ook regelmatig op de surfplank te vinden is! En daar blijkt hij ook nog eens hartstikke goed in te zijn.

Surftalent

Op de Instagram van Raimana van Bastolaer, een behoorlijk icoon in de surfwereld, dook deze week een wel heel opvallende video op. De 'master surfcoach' gaf namelijk les aan niemand minder dan prins Harry! "In Tahiti noemen we je prins Harry, maar op de Surf Ranch is het my brother. Het was een eer om samen met jou te mogen surfen", schrijft Raimana op Instagram.

Daarbij deelt hij héle stoere beelden van de prins op de surfplank - in wetsuit uiteraard. Op de achtergrond horen we het commentaar van de surfcoach, terwijl Harry moeiteloos een flinke golf meepakt. Wij zijn onder de indruk!

Charles op de surfplank

Het talent voor surfen heeft Haz niet van een vreemde. Ook zijn vader Charles was namelijk een fervent surfer! In zijn jongere jaren werd de koning (destijds nog prins) regelmatig op de (wind)surfplank gespot, en naar verluidt kon hij dat hartstikke goed.

Charles op de surfplank in 1978 (Beeld: NL Beeld / PA Images)

Maar Charles' passie voor het surfen ging nog verder dan dat. Zo was hij ooit beschermheer van de British Surfing Association, en in 1978 nodigde hij het Britse nationale surfteam uit voor een bezoekje Buckingham Palace. Zo vader, zo zoon!

Bijzondere talenten van de royals

Prins Harry is niet de enige Britse royal met een bijzondere hobby. Eerder schreven we al over de onverwachte talenten van de koninklijke familie, en daar zaten een heleboel verrassingen tussen. Zo zou koning Charles een passie hebben voor goochelen, en prins William een verborgen talent voor jongleren. En wijlen koningin Elizabeth? Die stond in haar jeugd bekend om haar opmerkelijke imitatie- en acteertalent. Naar verluidt was ze er zelfs zo goed in dat ze overwogen heeft om er haar beroep van te maken. Een talentvolle familie, die Windsors!

Royalty
  • RTL, Instagram @raimanaworld
  • NL Beeld