slogan

Dít is de geheime schuilnaam van prinses Beatrix!

::

Stel je eens voor: prinses Beatrix, rillend onder de buitendouche en worstelend met het stapelbed in een echte pipowagen. En dat allemaal onder een andere naam.

In de jaren vijftig bracht de prinses als Dientje Rozeknop (hoe Cissy van Marxveldt is die naam?) een stuk of wat zomervakanties door in de in de kampeerwagen van barones Sophie Booy-Van Randwijck in Westenschouwen, zo meldt de PZC. Die twee waren bevriend, prinses Beatrix was bruidsmeisje bij het huwelijk van barones Sophie van Randwijck met Thijs Booy in 1954. In 1953 logeerde ze voor het eerst in de kampeerwagen toen ze naar Zeeland werd gestuurd om de gevolgen van de Watersnoodramp met eigen ogen te zien.

Beatrix' logeeradres

Die ‘pipowagen’ staat er nog steeds, aan de rand van de duinen. De stichting Sophie, opgericht na het overlijden van de barones in 2009, wil van de kampeerwagen van de vroegere particulier secretaresse van koningin Wilhelmina een vakantieverblijf voor zieke mensen maken. Als dat allemaal lukt, weten wij nog wel iemand die de wagen te zijner tijd vast wel wil openen. Ene Dientje!

Lees ook: 

Openingsbeeld © Olaf Kraak / ANP