doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Girlpower: Vrouwelijke leiders in tijden van Corona

De meest recente statistieken over Corona geven aan dat landen als Duitsland, Taiwan, Nieuw Zeeland, IJsland, Finland, Noorwegen en Denemarken er relatief het beste voorstaan. En die landen hebben een ding gemeen: ze hebben een vrouwelijke leider.
Girlpower: Vrouwelijke leiders in tijden van Corona

De meest recente statistieken op het gebied van de verspreiding van Corona geven aan dat landen als Duitsland, Taiwan, Nieuw Zeeland, IJsland, Finland, Noorwegen en Denemarken er relatief het beste voorstaan. En die landen hebben een ding gemeen: ze hebben een vrouwelijke leider.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

LEES OOK: Dít is het belangrijke verschil tussen hooikoorts en corona

In IJsland bijvoorbeeld, staat de teller op het moment van schrijven op 10 sterfgevallen en in Taiwan zijn tot nu toe 6 mensen overleden. In Duitsland zijn 148.453 gevallen van Corona bekend en zijn er 5.086 mensen overleden aan het virus. Dat lijkt misschien veel en dat is het ook, maar in bijvoorbeeld Engeland, waar Boris Johnson aan de macht is, zijn 129.044 mensen besmet en is het dodental gestegen naar 17.337. Ook in het Amerika van Donald Trump is de situatie op z’n zachtst gezegd zorgwekkend te noemen. Daar loopt het aantal besmettingen richting een miljoen met momenteel ruim 800.000 bekende gevallen. Er zijn in Amerika tot nu toe ruim 45.000 mensen bezweken aan COVID-19.

Vrouwen aan de top

Het is dan ook niet gek dat de vrouwelijke leiders wereldwijd worden geprezen om hun aanpak. Experts stellen dat de aanpak van vrouwelijke leiders wordt gekenmerkt door het feit dat ze snel en duidelijk hebben gehandeld zodra de ernst van het virus duidelijk begon te worden. Ze zetten hun ego aan de kant en gingen aan de slag met een heldere aanpak. Hierbij hielden ze stuk voor stuk voor ogen dat er geen tijd te verliezen was en wordt er gemakkelijk geschakeld als de situatie daarom vraagt. Dus zo blijkt maar weer dat Beyoncé altijd gelijk heeft: Who run the world? Girls!

BRON: GLAMOUR UK, BEELD: BSR AGENCY

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws