Blend it like Beckham: tie-dye gids

Tie-dye is terug van eigenlijk nooit weggeweest. In de nieuwste collecties van onder andere Prada en Stella McCartney zijn de kleuren-explosies te zien en ook Victoria Beckham is thuis aan het tie-dyen geslagen.
Blend it like Beckham: tie-dye gids

Tie-dye is terug van eigenlijk nooit weggeweest. In de nieuwste collecties van onder andere Prada en Stella McCartney zijn de kleuren-explosies te zien en ook Victoria Beckham is thuis aan het tie-dyen geslagen. 

LEES OOK: Dít gebruikt Victoria Beckham voor haar pluizige haar en jij hebt het al thuis

Victoria Beckham deelde foto’s in haar Instagram Stories van haar nieuwe tie-dye hobby en ook Kendall Jenner is aan het tie-dyen geslagen. En laten we eerlijk zijn: iedere vorm van vermaak is op dit moment welkom. Daarom hebben we voor jou een stap-voor-stap gids gemaakt die ervoor zorgt dat ook jij je eigen tie-dye kunt rocken tijdens en ver na de isolatie-periode. Want als iets duidelijk is geworden, is het dat tie-dye hier is om te blijven! 

Wat heb je nodig? 

- Textielverf

- Plastic flesjes (bij voorkeur knijpflesjes, maar een plastic frisdrankfles kan ook)

- Een schoon wit katoenen of linnen shirt

- 250 gram keukenzout

- Postbodeelastieken 

- Rubberen handschoenen

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Wine o’clock ?

Een bericht gedeeld door MICHELLE INFUSINO (@michelleinfusino) op

Stap 1

Maak het T-shirt nat en spoel het overtollige water er goed uit, zodat het shirt vochtig is, maar niet meer doorweekt. 

Stap 2

Bind de elastieken om het shirt. Je kunt het rollen en vouwen of proppen. Voor hoe je dit moet doen, bestaat geen goed advies. Je doet het op gevoel. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat de gedeeltes waar het elastiek omheen zit niet geverfd worden. Op die manier creëer je dus het patroon. 

Stap 3

Doe de handschoenen aan en meng de verf met zo’n 500 milliliter warm water en het zout in een maatbeker. Roer het geheel goed door elkaar en giet het in een plastic fles. 

       Dit bericht bekijken op Instagram             

???

Een bericht gedeeld door Tie-dye by Valie (@tiedye_by_valie) op

Stap 4

Doe dit ook met eventuele andere kleuren. Je kunt ervoor kiezen om net als Kendall en Victoria voor een klassieke 90s blauw, rood en gele tie-dye te gaan, maar ook het combineren van bijvoorbeeld verschillende tinten roze, blauw, groen of paars geeft een gaaf effect. 

Stap 5

Spoel de maatbeker om en leg het T-shirt erin. Als je over een tuin beschikt, kun je het shirt ook op bijvoorbeeld een vuilniszak op de grond leggen. 

Stap 6

Giet naar smaak de kleuren verf over het shirt

Stap 7

Laat het shirt nu minstens een uur met rust om ervoor te zorgen dat de verf diep kan doordringen

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Matching orders 2.0 ??

Een bericht gedeeld door tiedye_by_g (@tiedye_by_g) op

Stap 8

Spoel het T-shirt nu af onder de koude kraan om overtollig verf af te spoelen. Let op: laat de elastieken eerst om het shirt zitten terwijl je gaat spoelen met koud water! Als het goed is afgespoeld, maak je de elastieken los en spoel je na met warm water.

Stap 9

Laat het shirt drogen, maar zorg ervoor dat het niet direct in contact komt met zonlicht

Stap 10

Result!

BRON: GLAMOUR UK, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6d873116114', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws