Voor de carrièretijger: tips om er wat van te maken

Iedereen merkt de gevolgen van corona, hoe kan het ook anders. Hier zijn een aantal tips om er een positieve draai aan te geven!

Iedereen merkt de gevolgen van corona, hoe kan het ook anders. Hier zijn een aantal tips om er een positieve draai aan te geven!

LEES OOK: Hoe Team Meghan al jarenlang achter de schermen werkt aan verdere carrière

Er wordt gelukkig wel het een en ander aan hulp geboden. Zo zou de overheid ervoor zorgen dat er minder mensen ontslagen worden (…?) en bedrijven niet meteen failliet gaan. Als ZZP'er kun je aanspraak maken op de zogenaamde TOZO-regeling. Maar, wat als je precies nu op zoek bent naar een nieuwe baan? 

1. Geef je profiel een make-over

Recruiters zijn nog steeds volop aan het werk, dus zorg ervoor dat je profiel vol staat met alle dingen waar jij goed in bent. Denk dan met name aan je LinkedIn profiel. Schrijf alle relevante informatie over jezelf op, onlangs behaalde certificaten, etc. 

2. Picture perfect

Een professionele foto wekt een professionele indruk en zorgt ervoor dat recruiters je 2x zo snel benaderen. Hoeft niet duur te zijn: kies voor een mooie werkoutfit, zorg voor een neutrale achtergrond en vraag je partner/quarantaine-genoot om een foto van je te maken. Maak er een stuk of 40 en kies de juiste uit: uploaden maar!

3. Flexibele houding

Nee, dit heeft niks te maken met online yoga-lesjes. Belangrijk is om te weten wat je wilt, maar je ook aan te kunnen passen waar nodig. Je moet voor jezelf een aantal vragen kunnen beantwoorden zoals:
– Waar word je blij van?
– Waar ben je goed in?
– Wat voor werkomgeving wil je?
– Wat wil je verdienen?

In onzekere tijden als dit kun je heel streng zijn in je selectieprocedure, maar je kunt ook voor een tijdelijke (goede) optie gaan.

4. Netwerken!

Maak contact met de mensen die bij het bedrijf werken waar jij jezelf ziet werken. Raak aan de praat met recruiters en plan videocalls in. Alles om ervoor te zorgen dat jij in the picture blijft!

5. Work it babe

Wacht niet af, maar maakt het meeste van je tijd. Investeer in jezelf. Luister naar podcasts, lees boeken, doe mee aan webinars, investeer in een cursus: kortom werk aan je persoonlijke ontwikkeling. 

BRON: Marie Claire

Laatste nieuws