4 exclusieve kostscholen bezocht door koninklijke families over de hele wereld

Wanneer het aankomt op het opleiden van de royals, is alleen het beste en duurste goed genoeg.

Wanneer het aankomt op het opleiden van de royals, is alleen het beste en duurste goed genoeg.  

LEES OOK: Zien: De transformatie van Meghan Markle

Eton College

William en Harry gingen naar het Eton College in Windsor, Engeland. Het de beste privéschool van Engeland en men betaalt er 14.167 pond per semester voor. De school is geschikt voor 1300 leerlingen, verdeeld over 25 huizen. 

The New School in West Heath in Kent

De school heeft prinses Diana als een van haar oud-studenten. Toentertijd Diana Spencer ging als prinses van Wales naar de nieuwe school op West Heath. Een meisjesschool. Tegenwoordig heet het West Heath school en zijn ook jongens welkom. Men betaalt er 52.500 pond per jaar voor.

École des Roches

Deze school in Normandië, Frankrijk, trok ooit de koninklijke familie van Denemarken aan. Men betaalt er €32.800 per jaar voor. De school is opgericht in 1899 en heeft als laatste royal Joachim van Denemarken ingeschreven. 

Institut Le Rosey in Role, Zwitserland

Een van de meest exclusieve scholen ter wereld, waar de Shah van Iran, Prins Rainier van Monaco en koning Farouk van Egypte zijn opgeleid. Men betaalt slechts $113.178 per jaar. Wel kom je er Engels én Franstalig vandaan en word je aangespoord om tripjes door Europa te maken, voor de ontwikkeling. 

BEELD: Swiss Academic Network, Ecoles des Roches, West Heath Facebook, BSR Agency,  BRON: Insider

Laatste nieuws