Zien: Marilyn Monroe als 12-jarige (en we verklappen haar echte naam)

We kennen haar allemaal, Marilyn Monroe. Ze was één van de meest populaire 'sex symbols' uit de jaren 50. Maar hoe zag de zangeres, actrice en fotomodel er eigenlijk uit voordat ze in de spotlights kwam te staan?
Zien: Marilyn Monroe als 12-jarige (en we verklappen haar echte naam)

We kennen haar allemaal, Marilyn Monroe. Ze was één van de meest populaire 'sex symbols' uit de jaren 50. En tot op heden zien mensen haar nog steeds als een echt icoon. Maar hoe zag de zangeres, actrice en fotomodel er eigenlijk uit voordat ze in de spotlights kwam te staan? 

LEES OOK: Dit is waar de celebs vroeger hun geld mee verdienden

Marilyn Monroe, ook wel Norma Jeane Mortenson, was hier pas twaalf jaar oud. Volgers van het account reageren geschokt. "12????? ben je serieus?", reageert iemand. "Ze lijkt volwassen" en "12??? ze lijkt wel 25", reageren anderen. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Women In History (@feminist.herstory) op

Op 16-jarige leeftijd trouwde Marilyn al met James Dougherty waarvan ze vier jaar later weer scheidde. Daarna besloot ze zich te richten op haar carrière, uiteindelijk kwam ze in het Hollywood wereldje terecht.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door History In Pictures (@historyphotographed) op

BEELD: ANP

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed628d21adb5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws