Sassy Amalia: Leukste citaten van de prinses

Zo ook op onze kroonprinses Amalia. We horen haar nog niet heel veel, maar als ze iets zegt is het bijna altijd iets bijzonders. Daarom hebben wij de leukste citaten van Amalia op een rijtje gezet.
Sassy Amalia: Leukste citaten van de prinses

Willem-Alexander en Máxima proberen het leven van hun dochters zo veel mogelijk buiten de spotlights te houden, maar toch zijn zo af en toe alle ogen gericht op de prinsesjes. Zo ook op onze kroonprinses. We horen haar nog niet heel veel, maar als ze iets zegt, is het bijna altijd iets bijzonders. Daarom hebben wij de leukste citaten van Amalia op een rijtje gezet.

LEES OOK: Sprookjesachtig: 7 royals die eens lekker uitpakken 

"Jááhááá"

Tijdens de jaarlijkse fotosessie in Lech in 2006 schreeuwde Amalia meerdere keren "Jááhááá" naar de fotografen die maar haar naam bleven roepen. 

"Ohh oh... Mag ik een nieuwe?"

Tijdens het paaseieren kleuren in 2006, net nadat Amalia haar paasei op de grond stuk liet vallen.

“Zwaaien allemaal!”

Amalia zei dit tijdens de tweede verjaardag van haar jongere zusje Alexia. Onze koning maakte er nog een grapje van en zei: “Genetisch bepaald.” Cute!

“Ik weet het, maar ik ben ook gewoon Amalia.”

Tijdens een persgesprek in 2010 vertelde Willem-Alexander dat hij zijn dochter eens vroeg: “Weet je dat je een prinses bent?”

“Misschien kan ik wel iets kopen, maar dat is dan heel erg zonde van m´n geld.”

Amalia die antwoordde op de vraag wat ze haar moeder als cadeautje zou geven.

“Hoeveel jaar ga jij het doen?”

Amalia in 2012 tegen haar vader, toen ze hoorde dat haar oma, Beatrix als koningin ging aftreden.

“Dat trek ik echt niet aan!”

Amalia over het ontwerp van haar jurk voor de troonwisseling. Vervolgens stelde Vermeulen, de favoriete mode-ontwerper van het gezin, voor dat alle prinsesjes hun eigen jurk mochten tekenen.

"Waar moet ik kijken? Ik heb geen acht ogen!"

Prinses Amalia tegen alle fotografen die riepen: "Deze kant, deze kant." De foto's werden genomen toen het gezin in een treinstel zat, waarmee ze naar hun vaste vakantie bestemming in Oostenrijk gingen. 

“Valse start!”

Amalia op Koningsdag in 2014, waar ze het startsein mocht geven op de atletiekbaan en één van de renners te vroeg vertrok.

“Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien.” 

Amalia op de vraag wat ze het leukste onderdeel vond van Koningsdag in 2016.

“Ik wil geen showversie van mezelf laten zien.”

Prinses Amalia tijdens een interview van Koningsdag 2019.

Bron: DeOranjes - Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2c5e630b13f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws