Dit wil je: haar alsof je net van de kapper komt

Het gevoel dat je hebt als je net bij de kapper bent geweest. Heerlijk! Dat willen we elke dag wel.

Het gevoel dat je hebt als je net bij de kapper bent geweest. Heerlijk! Dat willen we elke dag wel. Door thuis 'echte kappersproducten' te gebruiken kom je een stapje in die buurt. Bijvoorbeeld de Touch stylinglijn van kappersmerk Artègo. Kwaliteitssalonproducten met een extra pluspuntje: ze ruiken naar bubble gum, vanille en de zee.

LEES OOK: Vind de perfecte nude lipstick met behulp van dit lichaamsdeel

Ernestina van Beau Monde testte twee weken lang zes stylingproducten van deze lijn. Lees hier haar eerlijke mening.

Beauty Primer – Lekker veelzijdig

Gebruik: Dep je haar met een handdoek droog en masseer vervolgens deze verzorgende crème in. Naast verzorging werkt het ook als een basis om de werking van de andere stylingproducten te versterken. Én het gaat pluizend haar tegen. Een middeltje voor alles dus.

Mening: Ik hou van producten met een veelzijdige werking. Dat scheelt tijd, want ik heb nog meer aan m'n hoofd dan m'n haar. 😉

No Limits – Pump up the volume

Gebruik: Na je wasbeurt slap en futloos haar? Volume poeder to the rescue. Breng aan bij de haargrens daar waar je volume nodig hebt. Daarna kun je bijvoorbeeld je haar touperen met een kam of het gewoon met de hand in model kneden.

Mening: De meeste volume producten maken je haar sneller vet, dat ervaren wij na het gebruik van dit product totaal niet.

Sea style – Met kristallen

Gebruik: Dit product belooft een natuurlijke beachy look voor je haar. Met extreem veel volume. Voor vrouwen én mannen! De spray bevat kostbare Franse zoutkristallen, perfect om verschillende texturen te creëren. Spray op handdoekdroog haar en föhn met de diffuser erop.

Mening: Omdat het haar van mijn partner na het wassen altijd futloos is, maar hij wel een dikke bos heeft, probeerden we dit eens uit. Vol verbazing bleef ik zijn haar kneden tijdens het föhnen. Daarna kreeg zijn haar werkelijk die golvende structuur. Beach ready!

Dit maakten we af met de stylingproducten Be matt en Hot shot (hieronder te lezen), voor een lang resultaat.

Tip: Douche je vlak voor het slapengaan? Gebruik het product dan op dezelfde manier, maar vervang de föhn voor twee strakke knotten. De volgende ochtend heb je dan enkel nog je stylingproducten en je handen nodig om te accentueren.

Be Matt of Get Shiny – Wetlook

Gebruik: Just woke up like this of een blijvende wet hair look? Deze twee wax producten doen de trick. Als je eruit wilt zien alsof je zo uit bed bent komen rollen, ga dan voor de Be Matt. Voor een goede wetlook neem je Get Shiny.

Mening: De werking van de Get shiny verschilt per haarsoort. Op mijn krullendos werkte het prima, echter denk ik dat het bij mensen met steil haar fantastisch werkt.

Puntje van aandacht: beide wax producten zijn vrij plakkerig. Je moet dus snelle bewegingen maken door het haar zodat je niet vastplakt aan je net gestylde lokken. Maar dan krijg je wel een prachtige hold.

Hot shot – Blijf in model

Gebruik: Een snel intrekkende goede haarlak die je coupe in model houdt. De spray heeft een hold factor van 4 op 5 en zou dus heel sterk moeten zijn.

Mening: De krullen van dit proefkonijn zakken doorgaans na ongeveer twee uur na het sprayen van de haarlak weer uit. Dit keer bleef mijn haar zo'n vijf uur in model. Bonus: hij ruikt lekker, je hebt daarna dus geen haarparfum nodig.

Conclusie:

Ernestina: “Ik had na afloop dat lekkere gevoel dat je na een kappersbezoek kunt hebben; goed gestyled, zacht en geurig haar. Je moet er even wat tijd in steken, maar dan heb je wel een perfect gestyled kapsel.

Het viel me op dat ik maar weinig hoefde te gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Het is heel geconcentreerd. Zoals eerder aangegeven zou ik de Get Shiny niet zo snel aanraden, omdat mijn haar eerder een vet look dan een wet look kreeg. Maar nogmaals: ook dit kan verschillen per haarsoort.

Nog een extra plusje: mijn vriend kan deze producten ook goed gebruiken voor zijn haar. De producten vind je overigens niet in de schappen van de gewone drogist, daarvoor moet je naar een professionele kapper, of bestellen op de website www.artego.care."

 

tekst Ernestina Omuni-Kwenzilike

Laatste nieuws