Prinses Irene kijkt anders tegen zussenband aan

Na het overlijden van haar zus Christina, kijkt prinses Irene heel anders tegen de band met haar zussen aan. Ze krijgt gelukkig veel steun, maar het gemis went nog niet. "Dat vraagt tijd..."

Na het overlijden van haar zus Christina kijkt prinses Irene heel anders tegen de band met haar zussen aan. Ze krijgt gelukkig veel steun, maar het gemis went nog niet. "Dat vraagt tijd…"

LEES OOK: Zo maak je een Koninklijk kniksje

16 Augustus overleed prinses Christina op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Ze was een prinses die het liefst anoniem door het leven ging en buiten de spotlights bleef. Haar eigen naam, Marijke, vond ze te zoet en kinderachtig. Daarom besloot ze in 1963 haar echte voornaam in te ruilen voor de naam Christina. Dit werd daarna haar roepnaam.

"Niemand weet hoe het echt was,"

Het overlijden van prinses Christina opende de ogen van haar zussen. Prinses Irene vertelt aan AD dat het besef toesloeg: "Ineens ben je met z'n drieën over. We hebben geen ouders meer bij wie we troost kunnen halen." Het contact met haar zussen Beatrix en Margriet is daardoor nog hechter. "Dat is mooi, maar ook confronterend. Er zijn nog maar twee mensen om mij heen die weten hoe onze jeugd was. Niemand anders die weet hoe het echt was."

Ode aan de natuur

Naast het verdrietige nieuws is er ook plaats voor een lichtpuntje in de levens van de prinsessen. Zo viert prinses Irene op 16 september haar 80e verjaardag in Koninklijk Theater Carré. Er zal een ode aan de natuur worden gebracht, met vele artiesten en bekende Nederlanders. De avond is mede samengesteld door goede vriend Herman van Veen en wordt georganiseerd door het Natuurcollege. 

BEELD: ANP

Laatste nieuws