Wil je weten: 9X feitjes over Zara Tindall

Wie is toch deze 'onbekende' vrouw?

Lees ook

Geen royal titel, en toch zien we haar weleens bij koninklijke gelegenheden, want: dochter van. Wie is de – toch wel onbekende – vrouw?

LEES OOK: België: 6 feiten over kroonprinses Elisabeth

1. Ze heeft dus geen koninklijke titel.

Een titel wordt doorgegeven door de mannelijke lijn. Zara’s vader Mark Phillips had geen titel (niet gekregen van the Queen) en daardoor hebben zijn kinderen Peter en Zara er ook geen. Haar moeder, prinses Anne, daarintegen wel. Zij – als eerste dochter van de Britse koningin – draagt de naam The Princess Royal.

2. Ze heeft 1 broer en 2 halfzussen.

Peter Philllips is haar oudere broer. Haar twee halfzussen kreeg ze via haar vader, Mark Phillips, cadeau. Felicity Tonkin via een korte affaire van haar vader. En Stephanie Phillips via zijn tweede huwelijk met Sandy Pfueger.

Van links naar rechts: Autumn Phillips, Peter Phillips, Zara en Mike Tindall.

3. Ze heeft twee dochters.

Op 17 januari 2014 wordt dochter Mia Grace geboren. Op 18 juni 2018 wordt dochter Lena Elizabeth geboren.

4. Ze is getrouwd met Mike Tindall.

Mike (oud-rugbyspeler) over hun eerste ontmoeting: ‘Zara had een tussenjaar en was met vrienden in Australië. Ik had net gehoord dat ik niet was opgesteld voor de halve finale, en ik ging met wat andere spelers die ook niet in actie hoefden te komen iets drinken. Zara en ik werden aan elkaar voorgesteld, maar we hebben niet echt veel met elkaar gepraat. Later gaf een van de andere spelers mij haar telefoonnummer en zei: ze wil dat je haar een berichtje stuurt waar je na de finale heengaat, zodat ze mee kan.’ Op 30 juli 2011 trouwt Zara met Mike Tindall.

5. Ze is erg close met haar oma, koningin Elizabeth, omdat ze de passie 'paarden' delen.

6. Ze wint regelmatig gouden plakken met (paarden)competities.

Ze wint tal van medailles, waaronder in 2012 een zilveren met het Britse eventingteam (eventing is een combinatie van dressuur, terreinproeven en springen) tijdens de Olympische Spelen in Londen. En hoe leuk, ze kreeg de prijs uitgereikt door haar eigen moeder.

7. Ze is peettante van prins George.

8. Ze heeft in het verleden twee miskramen gehad.

Ruim een maand nadat het tweede dochtertje is geboren, onthult Zara dat ze voor de geboorte van Lena twee miskramen heeft gehad. ‘Je praat er niet over, het is te pijnlijk. Maar zoals met alles, heelt tijd de wonden. Dit keer was het heel vroeg in de zwangerschap.’ 

9. Ze is afgestudeerd fysiotherapeut aan de Universiteit van Exeter.

 

BEELD: BSR AGENCY, GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook