Onthuld: de kleur die echt iedereen staat

Je herkent het vast wel: de één ziet er stralend uit in paars, de ander wordt er niet bepaald knapper op.

Lees ook

Je herkent het vast wel: de één ziet er stralend uit in paars, de ander wordt er niet bepaald knapper op. Het is soms dan ook lastig om uit te zoeken welke tinten je wel en niet staan, zonder een hele kast vol met modemissers te hebben liggen. Toch is er één kleur die iedereen zou moeten staan.

LEES OOK: OMG: er is nu ook een fannypack van Crocs

Experimenteren

Naast dat je te allen tijde gewoon lekker moet dragen wat je wil, kies je meestal wel de kleuren waar je je het fijnst in voelt. En dat terwijl het juist zo leuk is om te experimenteren. Maar goed, niet iedereen wordt vrolijk van bloemetjespatronen of knalgele jurkjes. Maar wanneer jij je voornamelijk in één kleur hult, is het wellicht een idee om deze kleur eens uit te proberen.

Vandaag is…

Volgens Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, is er namelijk één kleur die iedereen staat, waardoor het met je outfit bijna niet kan misgaan. "Het is de kleur die precies in het centrum van alle kleuren ligt en heeft een gelijke stroom door het kleurenspectrum", vertelt de managing director van House of Color. Ook zou het een positief effect hebben op je gehele uiterlijk. Waar sommigen kleuren je dikker, ouder of ongezonder doen lijken, kan dit met rood bijna niet misgaan. 

Oftewel: sla die rode truien, jassen, broeken of jurkjes maar in, want dit gaat je garderobe erg veel goeds doen.

BRON: GRAZIA, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook