Met deze 7 tips krijg jij weer een stralend wit gebit

En je hoeft ze er niet eens voor te bleken.

Lees ook

Een recht, wit gebit is natuurlijk de droom van iedereen, maar door de kleinste dingen kunnen je tanden al wat geler worden. Door het volgen van deze tips wordt je gebit op een simpele manier iets witter.

LEES OOK: Een goed gebit is goud waard, aldus deze sterren

1. Poetsen

Deze tip spreekt misschien voor zich, maar als je het doet, doe het dan wel goed. Poets je tanden twee keer per dag twee minuten lang. Het is vooral belangrijk om je tanden te poetsen voor het slapengaan. Tijdens het slapen maak je minder speeksel aan, terwijl het speeksel de mond juist reinigt. Gebruik ook regelmatig wat mondwater en probeer zo nu en dan te flossen. Zo kun je de overige restjes verwijderen.

2. Groente & fruit

Het is goed voor je lichaam om rauwe groente en fruit te eten, maar het is ook goed voor je gebit. Noten, appels en bloemkool verwijderen vlekjes en aanslag op je tanden. Ook voorkomt het gaatjes. 

3. Aardbei

Het klinkt raar, maar wrijf met het middelste witte deel van een aardbei langs je tanden. Hier zitten namelijk natuurlijke appelzuren in, deze zorgen voor wittere tanden. Doe dit alleen niet te vaak, zuur is namelijk niet zo heel goed voor je tanden.

4. Mondspoelen

Dit is een simpele truc die je overigens ook niet al te vaak moet doen, maar wat zeker helpt. Meng wat zout en water en spoel je mond ermee. Handig en heel simpel.

5. Kruiden

Misschien zie je weleens mensen kauwen op basilicumblaadjes. Na het lezen van deze tip weet je waarom. Deze kruiden maken je tanden wat witter en laten bacteriën verdwijnen. Ze zorgen ook voor meer glans.

6. Water

Na het eten is het handig om altijd twee glazen water te drinken. Tijdens het eten komen er veel bacteriën en zuren vrij, die je tanden aantasten. Door twee glazen water te drinken spoel je de achtergebleven zuurlaag en suikers voor een deel weg.

7. Zoenen

Er dwalen nu waarschijnlijk allemaal vraagtekens door je hoofd, maar omdat je tijdens het zoenen meer speeksel aanmaakt, worden je tanden beschermd tegen plak. Heeft het dus nog een extra voordeel en daar zijn wij alleen maar blij mee.

BRON: COSMOPOLITAN, TANDENBORSTEL.COM, STIJL.BOL.COM, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook