7 Royal pubers op zoek naar eigen stijl

What (not) to wear als puberprinses?
7 Royal pubers op zoek naar eigen stijl

Puber zijn is al ingewikkeld genoeg zonder dat de hele wereld belangstellend meekijkt. Maar royal tieners zijn natuurlijk net zo met hun uiterlijk bezig als hun leeftijdgenoten. Wie heeft haar eigen stijl al aardig gevonden?

Lady Netjes

Lady Louise is nog niet op stijlexperimenten betrapt, het is een schooluniform, rijkleding of iets sportief voor haar. Voor openbare gelegenheden gaat ze op netjes. En met netjes bedoelen we: zeer klassiek, zeer tijdloos en onvoorstelbaar braaf voor een zestienjarige. Zelfs de luipaardprint-alpino is mat...

HKH Goth

Voor prinses Ingrid Alexandra is 'zwart het nieuwe zwart'.  Als het echt moet, wil ze de overstap naar donkerblauw doen omdat dit iets zachter staat op foto's, maar verder is ze ervan overtuigd dat zwart het toppunt van cool is.

Prinses Paris

Kroonprinses Elisabeth van België (18) maakt sinds een paar jaar werk van haar garderobe. Als je later koningin wordt, wil je niet je hele leven met awkward puberfoto's geconfronteerd worden, natuurlijk. Er hangt van alles in haar kasten, maar de grote smaakmaker is toch het Franse label Maje: vlot, jong en toch representatief.

Prinses Tijdloos

Kroonprinses Leonor van Spanje (14) lijkt nog niet heel veel inspraak te hebben op wat ze draagt. Naar school is het een uniform en als prinses van Asturias eigenlijk ook: tijdloos, effen, rood-grijs-blauw.

Alleen tijdens vakanties schemert er iets van haar eigen smaak door en mejuffrouw houdt van zomers en broderie.

Prinses Neutraal

Prinses Laetitia Maria van België (16) zit op Bromsgrove, een Engelse kostschool waar ze dagelijks het schooluniform draagt. Privé is ze weinig uitgesproken en is het duidelijk nog even verder zoeken naar flatterende kleuren en leuke kleren die passen bij iemand van haar leeftijd.  

Prinses Fash

Prinses Alexia (13) heeft overduidelijk lol met haar outfits en haar geheime Insta-account, waarop ze tot voor kort setjes samenstelde, compleet met make-up (en cool gefotografeerd op koninklijk marmer).

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door ABB (@f_4_u2) op

"I don't do fashion, I am fashion", citeert ze ene Coco Chanel, dus ze kent haar klassiekers ook nog eens.

Vooral Koningsdag is een momentje waarop ze graag even laat zien wat ze aan stijl in haar mars heeft. Die lijkt vooral een mix van designer en street cred te zijn. De prinses wordt regelmatig gespot in koopjes van de Spaanse winkelketen Zara, het lijkt ons dan ook niet gek als ze weleens een kek printje van de nieuwe collectie van koko noko scoort.

Prinses Classy

Prinses Amalia (15) lijkt nog een beetje zoekende te zijn. Privé kiest ze meestal voor casual en sportief (jeans, athleisure). En voor openbare momenten leent ze wel eens wat uit de kast van haar moeder, zoals een jurk van Self Portrait, of valt ze terug op Natan, als vertrouwd adres van koningin Máxima.

Het is natuurlijk niet verkeerd, maar wel een beetje belegen voor een leuke tiener met het mooiste haar van het westelijk halfrond. Hoe leuk het ook kan, bewees ze op de familiekiek voor de 80ste verjaardag van prinses Beatrix in een hippe Devotion jurk.

Foto's © ANP, BSR Agency

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6d9402889f3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws