Waarom het helemaal niet erg is om single te zijn met feestdagen

Je vindt het vast niet erg om onder andere wat geld te besparen.

Kijk jij al op tegen kerst en oud & nieuw omdat je single bent? We weten hoe irritant het is als jouw tante voor de zoveelste keer vraagt waarom je nooit met een vriend thuis komt, en hoe pijnlijk het is als er gevraagd wordt of je biologische klok al begint te tikken, maar er zijn écht voordelen aan het single bestaan tijdens de feestdagen. Lees maar gauw verder:

LEES OOK: Zo overleef je Kerst als je stiekem een einzelgänger bent

1. Je bespaart geld

Bedenk eens hoeveel extra geld je kwijt zou zijn als je een partner hebt; je kunt dan niet met lege handen aankomen. Daarnaast zou je nog een ugly christmas sweater voor hem kopen en met hem uit eten willen op kerstavond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cadeaus die je voor je schoonfamilie moet kopen. Nu je single bent, hoef je daar allemaal niet aan te denken en dat bespaart een heleboel euro's.

2. Doei ongemakkelijke momenten

Het moment waarop je voor het eerst je schoonfamilie ontmoet, het moment waarop je een cadeau van hen krijgt dat je helemaal niet leuk vindt en ga zo maar door.

3. Minder zorgen om die extra kerstkilo's

Je kunt die derde oliebol best eten en uitgebreid genieten van het kerstdiner is ook geen taboe, want uitgebreid uitbuiken is geen probleem. Oké, alleen voor jezelf dan. Maar dat is een zorg voor later…

4. Geen ruzies

Vier je kerst bij zijn ouders, met zijn vrienden of wil je dat jullie naar jouw familie gaan? De logistiek van die paar dagen staat garant voor heel wat gekibbel. Maar dit jaar mooi niet, want je kunt gaan en staan waar je wilt zonder dat er een partner is die inspraak heeft.

5. Je wordt vertroeteld

Je wordt waarschijnlijk overal uitgenodigd omdat mensen het toch sneu vinden dat jij de feestdagen anders alleen zou moeten doorbrengen. Maar hé, je weet zelf dat je allesbehalve zielig bent en dat het alleen maar fijn is dat je kunt kiezen waar je naartoe gaat!

BRON: GRAZIA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws