Lieke van Lexmond: ‘Quality time met mijn man is goud waard’

RTL4-presentatrice Lieke van Lexmond (36) is moeder van Vik (3) en Zef (1).

Lees ook

RTL4-presentatrice Lieke van Lexmond (36) is moeder van Vik (3) en Zef (1). Ze is getrouwd met Bas van Veggel (40).

LEES OOK: Jongste zoontje Lieke van Lexmond groeit als kool

In de nieuwe Grazia Kids Special vertelt ze alles over het moederschap.

“Vroeger als ik van school kwam, zag mijn moeder al vanuit de verte aan mijn gezicht hoe het met me ging. Ze kent me als geen ander, geeft me vertrouwen en energie, ze is echt mijn rots. Het mooiste aan het moederschap vind ik dat je je kinderen door en door voelt. Net zoals mijn moeder er altijd is voor mij, wil ik er zijn voor Vik en Zef. Na hun geboorte voelde ik een natuurlijke verantwoordelijkheid en dacht: ik wil dit gewoon goed doen. Ik wil ze stimuleren om vooral hun eigen hart te volgen en hun geluk daarin te vinden en te behouden".

Oppas

"Er zijn ook momenten dat het zwaar is. Dan ben ik moe en prikkelbaar. Het is gewoon aanpoten met twee kids, je werk, thuis en de boodschappen. Zelf bungel je ergens achteraan en denk je: ‘misschien moet ik mijn haar maar eens een keer kammen vandaag’. Gelukkig heb ik een goede oppas thuis. Ze werkt al vier jaar bij ons en is echt een reddende engel. Onwijs luxe. Daarbij heb ik een super fijne relatie met Bas. We hebben bijna nooit ruzie. Thuis is het gezellig en fijn. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat ik in mijn kracht blijf staan."

Quality time

"Bas en ik zijn ook altijd leuke dingen blijven doen samen. In het begin voelde ik me er schuldig over, maar Bas zei dan: ‘Joh de kids slapen, die merken er niets van, ik neem je mee uit eten’. Inmiddels ben ik daar makkelijker in geworden. Die quality time samen met mijn man is goud waard. Een derde kind? Ik ben heel blij en gelukkig zo. Het is een enorme rijkdom om twee fantastische jongens te hebben. Uit ervaring weet ik ook dat die roze wolk lang niet altijd roze is. Je weet nooit hoe je er over een paar jaar over denkt, maar op dit moment zeg ik ‘nee’."

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook