Shoppende royals: 'Huh, is dat echt...?'

Koningin Letizia: 'En nog twee lekkerbekjes, por favor.'
Shoppende royals: 'Huh, is dat echt...?'

Royals zomaar in het wild zien winkelen, het blijft toch bijzonder. Kijk zelf maar.

Beatrix

Zo zien bewoners van Den Haag de prinses vaak langslopen, met ferm de pas erin, want Hare Koninklijke Hoogheid is nog altijd lekker ongeduldig. De beveiliging snelwandelt dus gedwongen met haar mee. Doel van haar shoppingsafari's is breed, laten we het erop houden dat ze een zwak heeft voor galeries met moderne kunst. 

Zo lief: met prinses Amalia in Stockholm, op souvenirjacht. De foto is uit 2010, Amalia was toen bruidsmeisje van kroonprinses Victoria. Er werd later ook nog een ijsje gescoord #omasaandetop!

Margrethe 

Koningin Margrethe van Denemarken is een gretig shopper. In de winter schuimt ze menig kerstmarkt af, in de zomer knijpt ze persoonlijk in de perziken op de markt in de buurt van Kasteel Cayx.

En laten we niet vergeten dat 'Daisy' ook wel eens de Mac binnenwandelt om daar iets in de categorie 'vette hap' te shoppen. 

En desnoods de VVV van Aarhus overhoort over de geneugten van haar eigen land. 

Cristina 

Toen alles nog koek en ei was, vader Juan Carlos van Spanje nog aanzien had, prinses Elena nog getrouwd was en prinses Cristina's man nog niet in de gevangenis zat, mochten de zussen graag samen shoppen. Hier zijn ze op souvenirjacht, tijdens de Olympische Spelen...

...en hier lopen ze gezellig met een vriendin door Palma, in 2004.

Elena

Prinses Elena van Spanje is een zelfredzaam type. Niet alleen gaat ze zelf naar IKEA, ze zet het pakket ook nog eens persoonlijk in elkaar.  De kar mag haar assistent duwen, er zíjn grenzen. 

Rania

Ook koningin Rania kent de Big Blue Box aan de binnenkant, al was dit vermoedelijk eerder een werkbezoekje. 

Mette-Marit 

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen werd vlijtig shoppend in Palma de Mallorca gespot, met goede vriendin Rosario Nadal.

En ook in Oslo beent Mette-Marit nog wel eens op verstandige schoenen door het centrum. 

Victoria

Prins Daniel en kroonprinses Victoria van Zweden hebben een goed huwelijk. Als hij gaat golfen, is zij regelmatig zijn caddy. En als zij nieuwe schoenen wil kopen, staat hij het hele proces uit, met de glazige blik van een professioneel echtgenoot. 

Marie

Prins Joachim zit in hetzelfde schuitje: hij is er uitsluitend om af te rekenen, terwijl prinses Marie informeert of het truitje er ook nog in andere maten dan wel kleuren is. 

Charlotte 

Charlotte Casiraghi liep in een denim overall door Beverly Hills om daar de creditcards van haar trustfonds eens lekker te laten kromtrekken.

Caroline 

Prinses Caroline winkelt hier in Londen met schoondochter Tatiana. De dames hebben duidelijk zin in een nieuwe handtas. 

En terwijl Caroline en Tatiana de winkel ingaan...

...geeft Caroline's zoon en Tatiana's echtgenoot Andrea Casiraghi het op en stapt de pub in. Mannen zijn wátjes als het aankomt op winkelen. 

Grace 

Het shoppen zit de Grimaldi's in het bloed, ook prinses Gracia en prins Rainier mochten graag winkelen. Zoals hier in 1959, toen er nog overal mocht worden gerookt. Andere tijden, al zijn fluwelen doosjes van de juwelier nog onverminderd in trek. 

Foto's © PPE Agency, Getty Images, BSR Agency

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f29c64e69a59', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws