Prins George (5): een jaar ouder en een stuk stouter!

Zijne Koninklijke Hoogheid is helemaal niet zo verlegen als hij soms overkomt.

Lees ook

Vandaag wordt prins George van Cambridge 5 jaar en het is opmerkelijk hoeveel ondeugender hij is geworden sinds hij naar school gaat. Zijn liefste foto's, van vier naar vijf jaar.

George viert zijn verjaardag op Mustique met zijn ouders en de Middletons. Het gezin is maandag vertrokken voor de zomervakantie. George, van wie al bekend was dat hij grote belangstelling heeft voor alles met wielen, helikopters en dinosaurussen ("Alles wat veel lawaai maakt, dus," aldus zijn moeder) heeft vulkanen aan zijn obsessies toegevoegd.

Op fotomomentjes is hij nog altijd niet dol (al staat hij hier wel adorable op zijn officiële foto voor zijn vijfde verjaardag, gemaakt door Matt Porteous), maar privé is hij gewoon een vrolijke kleuter met schrammen op zijn knieën en schoenen die hij snel uitschopt om op blote voeten te kunnen rondrennen, kijk maar.  

JULI   

De officiële foto van George vierde verjaardag, op 22 juli 2017. Genomen door Chris Jackson van Getty Images. Chris is getrouwd met Natasha Archer, de PA van George's moeder hertogin Kate. Dat ze elkaar een beetje kennen, spat altijd van Chris' foto's van George af.

AUGUSTUS 

Er dook een onbekend kiekje van hem op, genomen na zijn geboorte met zijn trotse opa en vader.

SEPTEMBER

De eerste echte schooldag op Thomas's Battersea in Londen. Vader en zoon vinden het beiden spannend. George's frons is overigens meer gericht op de aanwezigheid van een paar fotografen dan op het idee leerplichtig te zijn: hij was er volgens zijn ouders 'erg aan toe' om naar school te gaan. William en Kate doen hun best om de aandacht voor hun oudste in de hand te houden. Williams eerste schooldag begon voor een batterij van zeker honderd fotografen, voor die van George waren er vijf uitgenodigd. 

DECEMBER

De kerstkaart van de Cambridge'jes. Iets in de houding van George en de handen van zijn vader zegt dat de kleuter andere dingen te doen had dan braaf poseren.

APRIL

In april kreeg George er niet alleen een broertje – prins Louis – bij, maar ontpopte zijn zus prinses Charlotte zich bovendien als professioneel wuiver met een uitstraling die zich kon meten aan die van haar overoma, de Queen. Zoveel concurrentie zette de jongeman aan het denken over zijn eigen mediabeleid.

En besloot ook maar eens welwillend te gaan wuiven.

MEI

Bij de bruiloft van oom Harry en tante Meghan grijnsde George zich manhaftig door het officiële fotomoment heen…

… al leek hij minder enthousiast over zijn eerste uniform.

JUNI

Bij Trooping The Colour was George heerlijk aan het keten op het balkon van Buckingham Palace…

…waarna zijn nichtje Savannah daadkrachtig ingreep. Prinses Charlotte kon het allemaal niet aanzien en wendde chic haar blik af.

Toen prins William meedeed aan een polowedstrijd voor het goede doel, moedigden George, Charlotte en Kate hem aan. Nichtje Savannah was ook van de partij…

…dus meligheid en een potje keten was gegarandeerd. 

Hij liet zien dat het hoog tijd is voor een eigen polopony…

…maar met een slinky kun je ook al een hoop lol hebben.

JULI

Geen foto van de doop zijn George's broertje prins Louis, of vader William heeft George op schoot…

…dan wel in een stevige houdgreep. De jongeman 'is a bolter' zoals oom Harry ooit verklapte. Dat wil zeggen dat hij er zomaar vandoor kan schieten, als hij daar zin in heeft.

 

Een bericht dat is gedeeld door @europeroyal op

Bij de RAF show dook hij samen met Charlotte, Louis en nanny Maria op in Buckingham Palace.

Ter gelegenheid van zijn vijfde verjaardag wordt er een speciale munt uitgebracht. We vermoeden dat hij zelf liever lego of een op afstand bestuurbaar autootje zou hebben en dat zijn ouders daar ook vast wel voor gezorgd hebben. Congrats, George! 

 

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook