Prinses Christina (71) heeft botkanker

Naar omstandigheden gaat het goed met de prinses, omdat haar conditie sinds afgelopen winter stabiel is.

Lees ook

Prinses Christina heeft botkanker. Dat is in het najaar van 2017 aan het licht gekomen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Naar omstandigheden gaat het goed met de prinses, omdat haar conditie sinds afgelopen winter stabiel is. Ze beschouwt haar ziekte als een chronische conditie waar zij goed mee kan leven, aldus de RVD.

Marijke

Veel geluk heeft ze in dat leven niet gehad. Christina werd geboren als prinses Marijke op Soestdijk, als jongste kind van koningin Juliana en prins Bernhard. Omdat Juliana tijdens haar zwangerschap besmet was geraakt met rode hond, had Christina de pech met en aangeboren oogziekte ter wereld te komen. Als klein meisje had ze daar nog niet zoveel last van, maar als peuter belemmerde de oogziekte haar wel, niet alleen fysiek maar ook omdat Juliana zich daar levenslang schuldig over voelde en een buitengewoon overbezorgde moeder was. 

Anoniem

Prinses Christina is sinds een lange tijd niet meer veel bij openbare gelegenheden. Voor zoiets als de inhuldiging van neef Willem-Alexander in 2013 rukt ze nog wel uit, verder houdt ze graag ruime afstand van het hof: "Ik beweeg me graag in de anonimiteit, waar die lading van prinses-zijn er niet is," zegt ze. "Waar ik mensen kan ontmoeten en mensen mij aardig vinden om mijzelf, niet om wat ik ben."

LEES OOK: Onbekende Oranje: prinses Christina (70) is jarig

BRON: RIJKSVOORLICHTINGSDIENST, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook