Deens kroonprinselijk paar Frederik en Mary bij opening Lego Huis

En alle kinderen waren er gezellig bij.

Lees ook

Kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun kinderen prins Vincent, prinses Josephine, prinses Isabella en prins Christian waren aanwezig bij de opening van het LEGO Huis in Billund, Denemarken. 

Spelen

Het huis staat op de plek waar de legosteen ooit is uitgevonden en biedt kinderen en volwassenen kans om hun creativiteit los te laten op de legostenen. De koninklijke familie was samen met nog 375 gasten aanwezig bij de opening van het huis.

In haar speech benadrukte kroonprinses Mary het belang van spelen: "We hebben met veel plezier het LEGO Huis vandaag geopend. Als kinderen spelen ontwikkelen ze zich, ze gebruiken hun creativiteit en hun social skills. Iedereen hoort te spelen en dit huis biedt iedereen daarvoor een kans."

Geschiedenis

Het huis bestaat uit witte blokken op elkaar gestapeld, afgedekt door een gigantische LEGO steen. Het hart van het huis bestaat uit experience zones, vier felgekleurde zones en een geschiedenis collectie waar je kan zien hoe het bedrijf door de jaren heen groeide. Er is ook een café, een legowinkel en er zijn terrassen op het dak.

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook