doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Pino Alert! Royals stralen in vrolijk paasgeel

Ter ere van de paasdagen een ode aan koninklijk geel. Veel royals hopen erin uit te zien als een zonnestraaltje. En dat valt soms nog best een beetje tegen.
.
Pino Alert! Royals stralen in vrolijk paasgeel

Ter ere van de paasdagen een ode aan koninklijk geel. Veel royals hopen erin uit te zien als een zonnestraaltje. En dat valt soms nog best een beetje tegen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Prinses Caroline van Hannover en Monaco laat even zien ↑ hoe het moet, compleet met bloeiende mimosa. Maar geel is een moeilijke kleur om te dragen: snel te flets of te fel. Moeilijk te combineren met een pipse paleisteint. En het is altijd maar afwachten of de look als Belle of het Beest uitpakt. Al zijn er koninklijke hoogheden die zich hier niets van aantrekken, en zich gewoon hullen in eigeel, kuikengeel, boterbloemgeel of citroengeel. Geniet & huiver. 

Royal Pino

Koningin Mathilde tilde de Royal Pino trend naar eenzame hoogte bij een werkbezoek aan Luik. De oversized jas van Vlaamse ontwerpster Véronique Branquinho had een enorm Sesamstraatgehalte en was nog dagenlang onderwerp van gesprek onder royalty watchers en fashionista's. Gewaagde keuze, iets minder luidruchtig had ook gekund, maar vrolijk werd iedereen er wel van.   

Maxi-matchy

Koningin Máxima draagt wel vaker geel en komt daar meestal mee weg. Zo was het oker ↑ dat ze bij het huwelijk van prins Albert en prinses Charlene van Monaco droeg, zonnig en chic. Bij de Uitblinkerslunch 2017 had ze echter toch een al te matchy-matchy ↓ Pino-momentje.

Maar  hier ↓ had Máxima haar Ultieme Pino Moment Aller Tijden.

En even later bewijst de koningin weer dat - in galajurk of in een pak - geel totally on trend is.

Paasbaas

Koningin Sonja van Noorwegen is gek op geel, geen royal die zoveel van deze kleur in de kast heeft hangen. Insiders zeggen dat ze zo van geel houdt, omdat het de vele donkere dagen in Noorwegen opvrolijkt. Maar het kan ook komen omdat koning Harald haar tijdens hun geheime verkering al zijn 'zonnestraal' doopte. 

Mellow yellow

Prinses Anne is al even verslaafd aan geel en dan vooral aan de pastelvarianten die haar extra pips maken. De minst ijdele royal ter wereld draagt haar botertjes jaar in jaar uit, sinds 1973. 

Queen Bee

Ook Anne's moeder koningin Elizabeth heeft de nodige gele robe manteaus in de kast hangen, waarvan deze onze favoriet is: prachtige paaslook, heerlijke lach.   

Royal narcis

Het kan aan koningin Margrethe van Denemarken worden overgelaten om te gaan voor oogverblindend lentegeel. Ontegenzeggelijk vrolijk en het kleurt beeldig bij haar tanden. 

A3: veel geel

En tenslotte nog onze favoriete royal paaseitjes, tijdens de inhuldiging. In zo'n strik krijg je Amalia, Alexia en Ariane nu echt niet meer.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

BEELD: BSR AGENCY, RVD, KONGEHUSET, GETTY IMAGES

Laatste nieuws