Wat houdt Camilla nu weer eens vast?

Je moet het de hertogin van Cornwall nageven. Van meest gehate vrouw van Engeland is ze een gewaardeerde Windsor geworde...
Wat houdt Camilla nu weer eens vast?

Je moet het de hertogin van Cornwall nageven. Van meest gehate vrouw van Engeland is ze een gewaardeerde Windsor geworden. Met dank aan een slim spelletje met fotografen.

LEES OOK: Back-up Queen: zó gaan Camilla en Kate het doen

Rond 1994 werd Camilla Parker Bowles gezien als de kwade genius die het huwelijk van kroonprins Charles en prinses Diana had laten stuklopen. Toen ze in 2005 alsnog met haar grote liefde Charles trouwde, keek men al heel wat milder naar 'De Rottweiler', zoals Diana haar had gedoopt. En sindsdien is ze alleen maar populairder geworden, met dank aan haar mediagenieke optreden. Zo is ze nooit te beroerd om ergens mee te poseren, met vaak hilarische resultaten. Flespompoen, anyone?   

Altijd oogcontact

Camilla staat onder royaltyfotografen bekend als 'a good egg', iemand die het spelletje sportief meespeelt. Er zijn royals die de cameralenzen zoveel mogelijk negeren, Camilla zoekt standaard even contact. Ze groet de vaste garde en is de koningin van het 'moneyshot': een foto waarop ze lachend recht in de lens kijkt, beeld dat bladen graag op de cover hebben. 

Show & tell

Dat is op zich al heel slim, maar ronduit aardig is dat Camilla niet terugschrikt om ook tijdens een werkbezoek nog even iets omhoog te houden. Dat is vaak bepaald geen glamourbeeld, maar het is vaak grappig, het vindt aftrek wat weer leuk is voor de fotografen én helpt het goede doel of de organisatie van die dag aan wat extra publiciteit. In dit geval een instituut voor hulp- en blindegeleidenhonden. Naast Camilla koningin Letizia van Spanje, duidelijk ook gevorderd in het vasthouden van dingen.  

Aardig mens

Onze hoffotograaf Chris Jackson heeft een soort stilzwijgende afspraak met de hertogin van Cornwall. Hij dringt zich nooit op en krijgt altijd zijn plaatje (en met een adorable koala kan het al helemaal niet misgaan, natuurlijk). "Het is een spel," zegt hij. "Ze weet wat er van haar wordt verwacht en heeft de humor om het mee te spelen. Het is een heel aardig mens." Hij is niet de enige fotograaf die graag met Camilla werkt. Het gevolg is dat er vrijwel geen onflatterende foto's van haar in omloop zijn: voor wat hoort wat, tenslotte. En dát heeft ze slim bekeken. Geniet even mee van haar hertogelijke hoogtepunten in dingen vasthouden.  

Camilla aait een eend 

Camilla neemt een pint 

Camilla en het plastic tasje 

Camilla houdt een slof vast

Camilla houdt een joint papiertje vast

Camilla houdt een pistool vast

Camilla houdt een beer vast, deel 1 

Camilla houdt een beer vast, deel 2

Camilla houdt een vliegenmepper vast

Camilla en de pollepel

Camilla houdt een vlag vast

Camilla en de kangaroo

 

BEELD: GETTY IMAGES

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b4e15d512d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws