Met deze hacks pas je eindelijk die ene jeans weer

Iedere vrouw heeft 'm in de kast liggen: haar lievelingsbroek. Vaak een denim exemplaar waarvan je hoopt dat 'ie voor al...

Iedere vrouw heeft ‘m in de kast liggen: haar lievelingsbroek. Vaak een denim exemplaar waarvan je hoopt dat ‘ie voor altijd te koop is en eeuwig mooi blijft. Maar wat als je je broek niet meer past omdat het te klein of juist te groot is geworden? Dan heb je de volgende hacks nodig!

Er zijn namelijk handige trucjes waarmee je ervoor zorgt dat je jeans weer als gegoten zit. Een broek met veel stretch loopt vaak uit en als je een kilootje bent aangekomen snijdt ‘ie net iets te veel in je heupen. Die perikelen zijn vanaf nu in ieder geval verleden tijd. Nooit meer de frustratie dat je de knoop niet dicht krijgt of dat je broek lubbert bij je benen!

Hack 1: als je broek te groot is

Niets zo oncharmant als een jeans die lubbert, dus was ‘m even met heet water om je baggy broek iets te laten krimpen. Je broek wassen op de hoogste temperatuur in combinatie met wasverzachter moet voldoende zijn om je broek strakker te maken. Wat je ook kunt doen is je broek in de droger gooien en het vervolgens op een hoge temperatuur aanzetten.

Hack 2: als je broek te klein is

Is je broek gekrompen of heb je je te veel laten gaan en ben je nu iets zwaarder? Dan kun je je broek iets wijder maken. Hoe? Leg je broek op de grond, spray er lauwwarm water op en trek aan de stof. Wat je ook kunt doen als je jezelf in je broek gewurmd hebt is je beste yogaskills naar boven hebben om je broek op te rekken. 


Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws