Verborgen hotspots: Berlijn volgens de locals

Doen: een stedentripje naar Berlijn boeken. En de locals in bovenstaande video onthullen waar je dan naartoe moet! Maar...

Doen: een stedentripje naar Berlijn boeken. En de locals in bovenstaande video onthullen waar je dan naartoe moet! Maar Beau Monde heeft ook nog wat glamour hotspots voor je op de kaart gezet.

Zien

Als je dan toch in Berlijn bent, loop dan vooral even langs deze highlights:

Verborgen hotspots: Berlijn volgens de locals © Pixabay.com

 • Brandenburger Tor De Brandenburger Tor is de enige bewaard gebleven stadspoort van Berlijn. Vroeger was de plek waar de poort staat de stadsgrens van het centrum. Wie door de poort wilde, moest tol betalen.
 • Haus der Kulturen der Welt Het Haus der Kulturen der Welt in Berlijn is Duitslands nationale expositiecentrum voor moderne niet-Europese kunst.
 • Reichstag Hier zit het Duitse parlement. Maar let vooral even op de doorzichtige koepel die hier na WOII opgezet is. Duitsland wilde hiermee graag aangeven transparant en open te zijn. Als je hier naar binnen wilt, bestel dan online vast je tickets.
 • Holocausmonument Indrukwekkend monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens WOII. Het bestaat uit 2711 betonblokken. Combineer dit met een bezoek aan het Joodse museum. Erg indrukwekkend.

Judenmuseum Berlijn

Een foto die is geplaatst door Anouk Vos (@aevos) op

 • Berliner Fernsehturm De Fernsehturm is een televisietoren in de Duitse hoofdstad Berlijn. De toren is 368 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Er zijn 17 radiozenders actief in de toren, waaronder de Duitse zenders Fritz, Flux FM en Deutschlandfunk. De toren staat bij de Alexanderplatz en in voormalig Oost-Berlijn. En daar kun je serieus leuk winkelen!

Doen

 • Echt een must is een fietstour door de stad. Wij hebben twee fietstours meegemaakt. Eentje langs de Muur (en ja, dat blijft indrukwekkend. Vooral als je op zo’n oude wachttoren staat en over de stad uitkijkt. Je ziet dan echt een streep onbebouwd stuk grond liggen: daar liep de Muur, ooit. Wauw.), bijvoorbeeld via Baja Bikes, en eentje die ons ‘het andere Berlijn’ liet zien. Langs alle bruisende musea en galerieën, via Berlin on Bike.
 • Berliner Unterwelten Tours. Wandel mee onder begeleiding van een gids en ontdek via ondergrondse bunkers hoe het er in de Koude Oorlog aan toeging, of hoe men van Oost naar West-Berlijn vluchtte via tunnels, of een van de andere tours. Je kunt niet reserveren, dus ga hier wel op tijd heen. Een hele bijzondere ervaring (meer info).

Slapen

Verborgen hotspots: Berlijn volgens de locals

 • Locals tippen Kreuzberg als ’the place to be’. “Vooral omdat het een heel internationaal stadsdeel is waar je iedere taal kunt spreken”, aldus bovenstaande video. En toegegeven, het is één van de hipste delen van de stad, rijk aan schattige restaurantjes, hippe uitgaanslocaties en leuke winkels. Wil je in het hart van de reuring slapen, boek dan een kamer in het NHOW hotel. Het gebouw is fantastisch, kunst, cultuur, muziek en roze komen samen. Plus: je kunt er heerlijk langs de Spree zitten. Je zit op loopafstand van hipster-locaties ‘Raw Gelände’ (vlooienmarkt op zondag, kunst kijken bij de Urban Spree, zwemmen in de Haubentaucher, lekker chillen in de Biergarten Cassiopeia), ‘Berghain’ (discotheek), ‘Watergate’ (discotheek), ‘East Side Gallery’ (laatste stukje muur, met kunst, waaronder ‘de kus’ tussen Oost-Duitse Honecker en de Russische leider Leonid Brezjnev).

  Ich bin ein Berliner! @nhow.berlin #nhclaunch

  Een video die is geplaatst door Anouk Vos (@aevos) op

 • Wil je meer in het centrum van Berlijn zitten, omdat je vooral langs de Spree en de highlights wilt lopen? Dan is het NH Collection Hotel in Mitte (midden aan de Friedrichstrasse) een toplocatie. Je loopt het hotel uit en kan rechtsaf met het OV de rest van de stad gaan verkennen, of je slaat linksaf en loopt meteen richting Unter den Linden (en dan ga je rechtsaf, langs allemaal leuke shops – en als die je niet ophouden ben je zo bij Brandenburger Tor…)

Eten

Drinken

Shop

Eigenlijk kun je overal in Berlijn wel losgaan. Maar wil je nog wat leuke winkelstraten weten, bekijk dan bovenstaande video met tips van de locals.

Deze alternatieve Berlijn tips zijn ook zeker de moeite waard >>

Lees ook:

Laatste nieuws