Vliegangst? Dit is de veiligste plek in het vliegtuig

Elke zomer hik je er weer tegenaan. Je wilt op vakantie, maar je ziet er enorm tegenop om het vliegtuig in te stappen. Me...

Lees ook

Elke zomer hik je er weer tegenaan. Je wilt op vakantie, maar ziet er enorm tegenop om het vliegtuig in te stappen. Met alle vreselijke berichten die je hoort over vliegtuigen die crashen, durf je bijna niet meer. Als je de volgende keer iéts relaxter wil vliegen, lees dan even verder. 

Het zweet breekt je uit als je alleen al dénkt aan een vliegtuig. Het is duidelijk: je hebt vliegangst. Heel vervelend, want als je op die exotische bestemming wilt aankomen, dan zul je wel moeten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan over wat nou de veiligste plek is in het vliegtuig. Het neemt je vliegangst misschien niet weg, maar het kan je wel iets kalmeren.

Tip 1

Wil je de allerveiligste plek in het vliegtuig bemachtigen? Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat je het best een stoel aan de achterzijde (achter de vleugels) van het vliegtuig kan claimen. De overlevingskans is hier het grootst.

Tip 2

Mochten de stoelen aan de achterzijde al vergeven zijn, zorg dan dat je zo dicht mogelijk bij de nooduitgang zit. Zo kun je zo snel mogelijk uit het vliegtuig als er wat gebeurt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het veel verschil maakt hoe dicht je bij de nooduitgang zit. Nog een pluspuntje van een plek bij de nooduitgang: meer beenruimte.

Tip 3

Schrik je van elk geluidje? Doe jezelf dan een gunst en ga in geen enkel geval voor de motoren zitten. Als je voor de vliegtuigmotoren zit dan hoor je het geluid vele malen harder dan wanneer je achter de motoren zit. Als je dus lekker rustig in het vliegtuig wilt zitten, kies dan een plek achterin uit.

Laatste nieuws

Zie ook