8 dingen die je moet loslaten voor een gelukkiger leven

Een gelukkiger leven? Willen we dat niet allemaal... Deze dingen moet je opgeven of loslaten om dat te verwezenlijk...

Lees ook

Een gelukkiger leven? Willen we dat niet allemaal… Deze dingen moet je opgeven of loslaten om dat te verwezenlijken. 8 tips voor een gelukkiger leven.

1. Je hoeft niet altijd gelijk te krijgen

Veel mensen willen het liefst altijd gelijk krijgen, hierdoor kan er ruzie ontstaan. Dit veroorzaakt stress en onenigheid in je omgeving. Als je graag je gelijk wilt halen, kun je je afvragen: is het de negativiteit waard? Vraag jezelf af: Would I rather be right or be kind?

2. Leer de controle los te laten

Ben jij een echte controlfreak? Probeer dan de controle op alles en iedereen los te laten. Accepteer dingen zoals ze zijn en je zult zien dat je je beter gaat voelen. Let it go, let it go-hooo en leef een gelukkiger leven.

3. Luister niet naar je negatieve-zelf

Probeer van jezelf te houden en luister vooral niet naar negatieve gedachtes over jezelf. Geef jezelf elke dag een complimentje terwijl je in de spiegel kijkt. Je bent het waard!

4. Stop met zeuren

Ban negativiteit uit je leven en probeer je te focussen op alle positieve dingen die er om je heen gebeuren. Als je iets niet leuk vindt of ergens van baalt, ga er dan niet over zeuren maar get over it.

5. Bekritiseer anderen niet

Is iemand anders dan jij? Bekritiseer hem of haar daar niet op, maar respecteer dat. We zijn allemaal verschillend en tóch ook allemaal hetzelfde. Iedereen wil begrepen en gerespecteerd worden.

6. Stop met indruk maken op anderen

Je bent wie je bent en het heeft geen zin om je te gedragen als iemand anders alleen om indruk te maken (Cara Delevingne ging hieraan onderdoor). Als je lekker jezelf bent, zul je vanzelf zien dat mensen je meer gaan respecteren om wie je écht bent.

7. Geef je angsten op

Angst is slechts een illusie. Het is iets wat je jezelf in je hoofd hebt aangepaart. Laat je er niet door tegenhouden!

8. Stop met het leven naar de verwachting van iemand anders

Veels te veel mensen leven niet het leven wat ze zouden willen leven. Ze leven het leven naar verwachtingen van hun ouders, vrienden of de (sociale) media. Hierdoor ben je drukker met iedereen in je omgeving tevreden te houden, en vergeet je stil te staan bij wat jij nu zelf wil.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook