Backstage bij Birgit Schuurman. Over liefde, leven en een (bijna) overspannen man

Birgit Schuurman is happy. Alles gaat lekker: relatie, kind, carrière (ze is nu in de bioscoop én in het theater te zien...

Lees ook

Birgit Schuurman is happy. Alles gaat lekker: relatie, kind, carrière (ze is nu in de bioscoop én in het theater te zien). Toch is ze onrustig. “Ik wil rust en opwinding. Ik wil gisteren en morgen.” In de nieuwe Beau Monde spreekt ze over looks, liefde, leven en een (bijna) overspannen man.

Birgit Schuurman Over looks, liefde, leven en een bijna overspannen man © Stef Nagel

De actrice (38) is nu minder bezig met wat er over haar gezegd wordt dan vroeger. Door het beoefenen van mindfulness heeft ze geleerd stil te staan bij het nu. “Vroeger kon ik vrij agressief reageren. Nu niet meer.” Ze was ook pas 18 toen ze met de roem van haar zus Katja in aanraking kwam: “Ik was achttien toen Katja net in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ zat. Door een fotograaf was ze op de foto gezet terwijl ze in Thailand op vakantie was met haar eerste grote liefde, Gerd Jan.” Dat vond Birgit zo’n inbreuk op Katja’s privacy, dat ze besloot daarop te reageren. Een week later stak ze tijdens een première twee middelvingers op naar de desbetreffende fotograaf op. Haar zus Katja liet het zijn beloop gaan. “Ze zei dat ze me begreep, maar energie steken in negativiteit zou haar meer energie kosten dan lachen en weer doorlopen. Toen vond ik dat onzin. Nu ik ouder ben, begrijp ik wat ze bedoelt,” aldus Birgit.

Birgit Schuurman Over looks, liefde, leven en een bijna overspannen man © Stef Nagel

Genieten van het moment

Toen haar man bijna overspannen was, is Birgit begonnen met het beoefenen van mindfulness. “Mindfulness heeft hem veel gebracht: rust pakken tijdens een drukke draaiperiode, dingen niet persoonlijk opnemen.” Voor Birgit was dat ook een heuse eyeopener. Ze leerde weer genieten van het moment. Maar toch blijft ze onrustig: “Ik wil rust en opwinding. Ik wil gisteren en morgen.” Lees alles over Birgit in de nieuwe Beau Monde, nu in de winkel!

Birgit Schuurman Over looks, liefde, leven en een bijna overspannen man © Stef Nagel

In de stijl van Birgit Schuurman

 

Team Beau Monde

  • Interview Sandra ten Brink
  • Foto’s Stef Nagel
  • Visagie Severine van [email protected]
  • Styling Nancy Steeman
  • Video: Sanne Bakker

Laat Beau Monde bij je thuis bezorgen of lees ‘m direct op je tablet.

Laatste nieuws

Zie ook