Dít is waarom Raf Simons modehuis Dior verliet

Vorig jaar oktober werd bekend dat de populaire designer Raf Simons het modehuis Dior ging verlaten. Raf zei dat hij erm...

Lees ook

Vorig jaar oktober werd bekend dat de populaire designer Raf Simons het modehuis Dior ging verlaten. Raf zei dat hij ermee stopte om persoonlijke redenen. Maar nu komt hij met een héél ander verhaal.

In een uitgebreid interview met De Tijd vertelt hij: “Mode wordt te populair. Als we niet opletten, verliest het haar magie.” Ook zat hij met het volgende: “De collecties moeten altijd sneller. Altijd meer. Het hele systeem is fucked up. Op het einde deed ik acht collecties per jaar en zes runway shows. Ondoenbaar. Mijn dagen waren volgepland van kwartier tot kwartier. Als er iets in de ochtend langer duurde, liep het schema voor de rest van de dag in het honderd.”

Mode wordt te populair. Als we niet opletten, verliest het haar magie.

Over zijn vertrek bij Dior zegt Raf verder: “Het was niet mijn bedoeling om weg te gaan bij Dior, maar na een jaar voelde ik al dat er iets niet paste. Alles lukte, maar niet op een manier die ik aangenaam vind.” Het was voor de ontwerper een moeilijk beslissing om weg te gaan. Hij vervolgt: “Ik hou van dat bedrijf en ik heb er veel geleerd. Er werken heel veel fijne mensen en hun vakmanschap is ongezien. Het is een prachtmachine.”

Het is nog onduidelijk of Raf weer voor een groot modehuis gaat ontwerpen. Op dit moment focust hij zich op zijn eigen mannenlabel, wat al twintig jaar bestaat. “Het is heerlijk om met ons zevenkoppig team in Antwerpen aan een nieuwe collectie te werken. Ik geniet ervan.”

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook