Vage prinsessen en onbekende royals

Vage prinsessen en onbekende royals, ze zijn rijk vertegenwoordigd bij modeshows, glamourfeestjes en andere jetset hotsp...

Lees ook

Vage prinsessen en onbekende royals, ze zijn rijk vertegenwoordigd bij modeshows, glamourfeestjes en andere jetset hotspots. Zo ontdekten we al prinses Deena die een bloeiende nering in haute couture bestiert en om die reden regelmatig front row zit. Maar er zijn nog veel meer, zoals deze buitengewoon chique dame met haar naveldiepe decolleté. Prinses Datin Ezurin (leeftijd: best bewaarde geheim van het Verre Oosten) is een voormalige actrice die trouwde met Datuk Tunku Yaacob van Maleisië. Er is nogal wat controverse of ze zich echt een prinses mag noemen, maar daar maalt Datin niet om. Ze kreeg met Tunku vijf kinderen, wat die pronte poitrine alleen maar bewonderenswaardiger maakt. Het was overigens geen uitzondering, op haar instagram getuigt de prinses van groot talent om haar ‘meisjes’ te luchten. Hoe hebben we het zo lang zonder haar gered? Dat smaakt naar meer: een masterclassje Onbekende Royals: ‘En u bent?’

‘Hallo, ik ben Sirivannavari’

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Thaise prinses Sirivannavari Nariratana (28) is de dochter uit een eerdere relatie van kroonprins Maha Vajralongkorn. Nadat haar ouders uit elkaar gingen groeide ze met haar moeder en vier broers op in Londen. In 2005 vroeg haar vader haar echter terug te keren en verhief haar opa, koning Bhumibol, haar tot prinses. Ze studeert mode en textiel aan de faculteit van Toegepaste Kunsten aan de universiteit van Chulalongkorn. Sirivannavari is niet alleen beroepshalve geïnteresseerd in mode, ze is ook privé dol op Paris Fashion Week en nog veel doller op haute couture. Hier was ze aanwezig bij de show van Chloe, waar ze onmiddellijk alles bestelde wat haar beviel (en dat was zo’n beetje de hele collectie). Sirivannavari is bovendien het soort cliënt waar luxe modehuizen discreet een eigen show voor houden. ‘En petit comité’ in de eigen salon, waar stukken worden getoond die de rest van de wereld niet te zien krijgt. Toch fijn, om een onbeperkte toelage te hebben.

‘Bonjour, ik ben Diana’

© Carlos Rodrigues / Getty Images © Carlos Rodrigues / Getty Images

De dame die hier zo gezellig tussen prins Albert van Monaco en haar echtgenoot prins Charles-Philippe d’Orleans, ook bekend als de hertog van Anjou, staat, is prinses Diana de Cadaval (37). En in aristokringen is ze echt top of the bill, want als Frankrijk en Portugal geen republieken waren geworden, zou ze tot de Franse én Portugese koninklijke familie behoren, met ook nog aardig wat status in Spanje. Zowel haar man als zijzelf stammen in een rechte lijn af van hoge adel uit 950. Diana is moeder van Isabelle (3 jaar; Felipe IV van Spanje is haar peetvader), pendelt tussen diverse paleizen en zet zich met haar man in voor goede doelen. “Sprookjes bestaan niet in de 21ste eeuw,” zegt ze in Caras, “Je moet pragmatisch en realistisch zijn. Onze titels hebben alleen waarde omdat ze de geschiedenis van onze families vertegenwoordigen. Mensen moet je beoordelen op hun daden. Ik ben daar zeer nuchter in.”

‘Aangenaam, ik ben Alia’

© Jonathan Leibson / Getty Images © Jonathan Leibson / Getty Images

Prinses Alia Al-Senussi (30, rechts) is de dochter van Libische troonpretendent prins Idris die werd verbannen toen Gaddhafi een staatsgreep pleegde. Ze groeide op in Washington en woont tegenwoordig in Londen. Het is een echte studiebol: ze haalde haar bul in International Relations & Middle East Studies, deed er een aanvullende opleiding in Law, Anthropology & Science bij en werkt nu aan haar diploma in Middle Eastern Politics. Intussen heeft ze ook nog tijd om als ‘cultureel ambassadeur’ PR te doen voor moderne kunstfestijn Art Basel en kunst in Dubai te promoten. Hier bezoekt ze het LACMA 2015 Art+Film Gala, waar ze was uitgenodigd door haar vrienden bij Gucci. Die haar altijd plagen met haar oude BlackBerry. “Ik weet het, ik zou me bij de rest van mijn generatie moeten voegen en iPhone of Samsung moeten omarmen,” zegt ze, “maar ik ben nu eenmaal gek op het toetsenbord van mijn BlackBerry.”

‘Enchanté, ik ben Firyal’

Jemal Countess / Getty Images Jemal Countess / Getty Images

Prinses Firyal van Jordanië (69) is een nichtje van huidige koning Abdullah van Jordanië. Ze is gescheiden van prins Mohammed, de jongere broer van wijlen koning Hussein, Abdullah’s vader. Als goodwill ambassador voor UNESCO spant ze zich al 23 jaar in voor het behoud van werelderfgoed, medisch onderzoek en onderwijs. Ook staat ze al sinds 1985 op de Internationale Best Dressed lijst, waarvan akte. Haar zonen Talal en Geza zijn volwassen, Firiyal woont in New York waar ze jarenlang een relatie had met schathemelrijke financier Lionel Pincus. Smetje op haar blazoen is de ruzie met zijn zonen Matthew en Henry, die haar een golddigger noemen. Ze liet het niet op zich zitten en omschreef het duo als ‘silver-spoon trustfunders’. Dat zal ze leren!

Laatste nieuws

Zie ook