Classic fantastic: de Burberry trenchcoat

Klassiekers die elke look instant chic maken, zijn de investering meer dan waard, zoals de trenchcoat van het Britse Bur...

Lees ook

Klassiekers die elke look instant chic maken, zijn de investering meer dan waard, zoals de trenchcoat van het Britse Burberry. De Burberry trenchcoat heeft het geschopt tot signature piece van het modehuis. En zeg nu zelf, bij het horen van het woord trenchcoat, kwam deze droomjas ook meteen in jouw gedachte op. De Burberry trenchcoat is favoriet onder celebrity’s, royalty en staatslieden. Dat had Thomas Burberry nooit durven dromen toen hij in 1895 het eerste stuk, de Tielocken, ontwierp.

De trenches

De Tierlocken was bedoeld om soldaten in loopgraven (de trenches…) bescherming te bieden tegen weer en wind. Van dit oorspronkelijke ontwerp is nog veel over: zo voel je nog steeds het waterdichte kamgaren wat de soldaat droog moest houden, zo zie je de epauletten op de schouders nog – waarop vroeger de officiersrang stond en de gun flap is er ook nog. Je weet maar nooit wanneer je selfiestok een terugslag heeft… En ook de ceintuur zit er ook nog steeds op. Vroeger was dat de oplossing tegen hevige windvlagen en nu vooral een middel om je stijl mee te benadrukken.

Celeberry’s

Marlene Dietrick en Brigitte Bardot waren groot fan, Audrey Hepburn droeg de hare over een zwart jurkje in ‘Breakfast at Tiffany’s’ en prins Charles en prinses Diana wandelden in his &  hers de paleistuinen in.

Burberry Trenchcoat Charles en Diana Prins Charles en Prinses Diana © Beau Monde 04/2015

How to wear it

  • Power vs cool Met de jas dicht en de dubbele rij geknoopt, straal je macht uit (Go Audrey). De open variant met het ceintuur losjes gestrikt op de rug is pure laidback coolness (Mary Kate).
  • Classic vs edgy Combineer ‘m klassiek met Bretons streepje en zwarte skinny zoals Gwyneth Paltrow, of ga voor edgy zoals we dat van Kate Moss kennen, met shortje en bikerboots. It’s up to you.

Burberry Trenchcoat Gwyneth vs Mary Kate © Beau Monde 04/2015

Made in Castleford

Elke Burberry trenchcoat wordt in het Britse Castleford gemaakt. Reken ongeveer 3 weken per jas. Pas na een jaar opleiding mogen de naaisters zich wagen aan de handgezette steekjes (11,5 per 2,5 cm), die de kraag zo keurig overeind houden. Practice makes perfect!

Burberry Trenchcoat campagne cara delevingne © Beau Monde 04/2015

En wat zou de Burberry trenchcoat zijn zonder het fameuze ruitje aan de binnenkant? Deze Haymarket in camel, ivoor, rood en zwart wordt met precisie en volledig symmetrisch als voering aangebracht.

De classic Burberry trenchcoat is er in 3 kleuren en 3 fits. De Heritage collection start vanaf € 1.295,-.

[sm-product-feed id=”26100″]

 

Laatste nieuws

Zie ook