Trend alert: celebs in tuinbroek

De tuinbroek is terug van weggeweest. Hate it or love it, deze celebs 'nailden' de look. Ga jij ook voor een salopette (...

Lees ook

De tuinbroek is terug van weggeweest. Hate it or love it, deze celebs ‘nailden’ de look. Ga jij ook voor een salopette (klinkt meer chic dan een tuinbroek toch)? De salopette staat goed bij veel andere kledingitems. Maar kan ook heel basic, met een wit of gestreept shirt of hemdje eronder, zoals Kate Bosworth hieronder. Kate maakt elke streetstyle chic. En zo simpel: alleen een wit strak hemdje eronder, tas, hakje en klaar is classy Kate.

Kate Bosworth in denim Kate Bosworth © Raymond Hall/GC Images

Je kunt ervoor kiezen om een sluiting los te laten hangen, maar zoals Kate (hierboven), Alexa, SJP en Taylor (zie hieronder) hem dragen, is net wat meer classy. Onder de dungaree (lees: tuinbroek, klinkt weer cooler dan salopette) kun je twee kanten op: stoer of meer vrouwelijk. Je maakt de look stoerder door te kiezen voor een sneaker of gladiator sandaaltje. Wil je liever iets vrouwelijker in je dungaree eruit zien, ga dan voor een stijlvolle hak, maakt je benen meteen wat langer.

Alexa Chung in haar denim overall Alexa Chung © PacificCoastNews.com

Ook leuk

Onder je tuinbroek: een leuke blouse met kraag, you go Alexa! Maak de look af met een enveloppe tas of clutch. En uiteraard gaan we voor rode lippen a la Doutzen.

Denim trendsetter

Alexa Chung begon met de salopettentrend, en dan vooral lekker baggy (foto hierboven). Het was even schrikken (‘zo boers’, en ‘dat is toch een werktenue’ werd er gefluisterd), maar al snel volgden alle fashionista’s en ‘dungareeën’ we al een aantal jaren mee. Deze zomer weer…

Celebspotting

Taylor Swift in denim Taylor Swift © Josiah Kamau/BuzzFoto via Getty Images

Sarah Jessica Parker in Denim Sarah Jessica Parker © YouTube

Taylor Swift is fan van de tuinbroek. Beau Monde spotte haar in een in een zwarte strakke dungaree met een crop topje. So classy.

Sarah Jessica Parker kwam in haar BlankNYC tuinbroek naar The Ellen Degeneres Show. Leuk met een oversized blouse, stoer, maar helemaal SJP door de hakken. We love it!

Inspiratie nodig? Onze fashion editor shopte bij elke celeb een leuke betaalbare look. Salopette’se!

[sm-product-feed id=”21998″]

Laatste nieuws

Zie ook