TV-tip: documentaire ‘The Day Before – Isabel Marant’

Gaat dat zien! Gaat dat zien! Morgen in AVRO Close Up komt er een documentaire over ontwerpster Isabel Marant. In de do...

Lees ook

Isabel Marant header

Gaat dat zien! Gaat dat zien! Morgen in AVRO Close Up komt er een documentaire over ontwerpster Isabel Marant. In de documentaire ‘The Day Before – Isabel Marant’ volgt de Franse regisseur Loïc Prigent modeontwerpster Isabel Marant in de aanloop naar de zomercollectie 2012. Marant ontwerpt voor een bepaald type Parisienne: meisjesachtig, een beetje artistiek en een beetje rock ‘n roll. Het blijkt een look te zijn die vrouwen over de hele wereld aanspreekt.

In de documentaire maak je kennis met Isabel Marant, de ontwerpster die tegenwoordig een internationaal succesvol imperium aanstuurt. De ontwerpster ligt op dat moment, letterlijk, dubbel van de stress. Rugpijn maakt het haar onmogelijk zich normaal te bewegen. Deze modeshow is zeker niet haar eerste, maar met het exploderen van het succes van het label Marant, is er steeds meer op het spel komen te staan. Dit keer is het extra spannend omdat de modeshow precies tussen de modeshows van Dior en Lanvin valt, en er een schrijnend tekort aan mannequins dreigt.

Ook lastig: de enorme, grof gebreide truien en jurken die een breikunstenares gemaakt heeft, blijken op het laatste moment niet naar de zin van Marant. Zal de ontwerpster op de grote dag de aanwezige pers tevreden weten stellen met een collectie die een nieuwe draai geeft aan de voor haar zo karakteristieke en geliefde stijl?

Je kunt de documentaire bekijken op donderdag 23 januari om 23.00 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Laatste nieuws

Zie ook