Carlijns Beautyblog: Beauty food

Gezond eten zorgt voor een stralend uiterlijk. Dat riedeltje kennen we ondertussen wel. Maar hoe voer je zoiets nu uit...

5640955385_e4a262c96d_b
Gezond eten zorgt voor een stralend uiterlijk. Dat riedeltje kennen we ondertussen wel. Maar hoe voer je zoiets nu uit in de praktijk? Genoeg groente en fruit, ook dat lijkt meer dan logisch. Maar welke producten doen nu echt iets voor je uiterlijk, en wat dan precies? Ik ging op zoek naar: beauty food.

Beauty food
Het halve internet speurde ik af naar wat nu goed is en wat niet. Veel draaide om kilo’s verliezen, wat niet het doel is. Ik zoek naar eten wat je mooier maakt, niet per se slanker. Denk: een minder doffe huid, strakkere buik en stevige huid die gehydrateerd is. Al snel stuitte ik op het boek Beauty Food van Lesley-Ann Poppe. Ik wist niet hoe snel ik het boek in mijn online winkelmandje moest mikken. Het boek is een perfect overzicht van wat eten doet voor je uiterlijk en hoe dat komt. En er is veel dat doet voor je uiterlijk, heb ik wel ontdekt. Fruit, groeten, gevogelte, vis, kruiden, noten, zaden, zuivel en graanproducten; over elke soort en elk product valt iets zinnigs te zeggen.

Fruit
Als ik aan fruit denk, denk ik vooral; lekker een ‘gezonde’ snack, maar ook boordevol suikers. Maar ik ontdekte dat in bijna elk fruitstuk wel een goede ‘beautystof’ zit. Of het nu zorgt voor een jonge, stevige huid (rood fruit, kiwi, sinaasappel), strakke billen (ananas of granaatappel) of extra energie (appel, banaan, druif).

In een aparte alinea voor wat je wil bereiken staat precies uitgelegd welke producten daar goed voor zijn: voor een slanke lijn ga je aan de meloen, knolselderij en komkommer. Wil je juist sneller resultaat bij het sporten dan staat kwark, ei en gevogelte op het menu.
1
Actieplan
Voor ik aan deze blog begon (met een zak chips en glas Cola op handbereik) had ik 0,0 ambitie om gezonder te gaan eten, maar met al die fantastische vooruitzichten met de menu’s uit het beautyboek ben ik enthousiast geworden (oké en het feit dat chocolade ook gewoon beauty food is, speelt mee). In een twee maanden-actieplan ga ik aan het beauty food. En volgens het boek is dat eenvoudig, toegankelijk en snel. Precies wat drukke vrouwen van deze tijd nodig hebben. Wel met een duidelijk menu, maar structuur is misschien goed voor dieet newbie als ik.

Voor diegene die wel wat kilootjes willen verliezen heeft Poppe een tweede boek geschreven: Beauty Food 2 Eet je jong en slank.

Laatste nieuws