Yay! Luxemburg heeft er een nieuw babyprinsje bij

Royal babynieuws vanuit Luxemburg! Erfgroothertog Guillaume en Stéphanie zijn ouders geworden van hun eerste kindje, prins Charles.

Royal babynieuws vanuit Luxemburg. Afgelopen zondag zijn erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie ouders geworden van een gezonde zoon.

Op social media is bekend gemaakt hoe het prinsje heet, hij draagt de namen: Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. In de volksmond wordt hij Charles genoemd. In het Luxemburgs 'Charel'.

De geboorte van het nieuwe prinsje is zondag groots gevierd in Luxemburg. De kathedraal – waar zijn ouders elkaar in oktober 2012 het jawoord gaven – vuurde 21 saluutschoten af ter ere van de geboorte van de babyprins. Charles is zondagochtend (10 mei) geboren in de kraamkliniek van het Groothertogin Charlotte ziekenhuis in Luxemburg. Verder meldt het hof dat het kindje 3,190 kilogram weegt en 50 centimeter lang is. “Erfgroothertogin Stéphanie en de baby maken het beiden goed.”

“Vandaag is een ongelofelijke dag voor mij en mijn vrouw. En mogelijk de meest bijzondere dag die we in ons leven zullen hebben,” waren de woorden van de kersverse vader. “Om een kindje te begroeten is het meest magische wat een echtpaar kan overkomen.”

Guillaume en Stéphanie hebben zondag via een videoverbinding met Skype hun zoontje prins Charles getoond aan grootouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, en aan de Luxemburgse bevolking.

Het prinsje is na zijn vader tweede in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn oom prins Félix en diens kinderen prinses Amalia en prins Liam, een plaats opschuiven in de rangschikking.

Bron: Blauw Bloed eo, Facebook Cour Grand-Ducale | Beeld: Bsr Agency, Cour Grand-Ducale

Laatste nieuws