doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Koningin Máxima heeft cocktail die naar haar vernoemd is

Zó maak je James Bond zijn populaire cocktails

James Bond zijn verfijnde drinkstijl zal niemand ontgaan zijn. Ga terug in de tijd en geniet van de Bond boeken met bijpassende cocktails, samengesteld door de bartenders van Pulitzer’s Bar.
Cocktails Pulitzer inspo James Bond

Nu de première van de nieuwe James Bond film is uitgesteld en je even moet wachten tot de volgende kaskraker van de 007-reeks te zien is, deelt Pulitzer’s Bar unieke ‘James Bond’–geïnspireerde cocktailcreaties voor thuis.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

James Bond zijn verfijnde drinkstijl zal niemand ontgaan zijn. Ga terug in de tijd en geniet van de Bond boeken met bijpassende cocktails, samengesteld door de bartenders van Pulitzer’s Bar.

Americano

Het allereerste drankje dat James Bond ooit bestelde, was een Americano. In het eerste boek van de serie, Casino Royal uit 1953, bestelt Bond Americano’s tijdens zijn reis. Later zegt Bond in A View to a Kill (1985) altijd een Americano te bestellen in een bar.

Kies voor de Pulitzer’s Bar twist op een Americano; een verfrissende, licht bittere en fruitige cocktail.

Ingrediënten:

35ml                 Cocchi Torino

35ml                 Campari

120ml               Fever Tree Soda

Sinaasappelschil

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijf sinaasappel.

Sazerac

Wanneer Bond tijdelijk de traditie van 'lokaal' drinken vergeet in Live and Let Die (1954), zegt CIA-agent Felix Leiter tegen Bond om te genieten van het officiële drankje van The Big Easy: 'Waar is je gevoel voor avontuur? Dit is New Orleans. Kom tot rust!'

De Sazerac is de lokale variant in New Orleans van een cognac- of whiskycocktail. De Sazerac van Pulitzer’s Bar laat zich het best omschrijven als lichtzoet met kruidige en pittige tonen.

Ingrediënten:

35ml                 VSOP Cognac

35ml                 Bulleit Rye Whiskey

3 druppels        Peychaud’s Cocktail Bitters

7,5ml                Suikersiroop

1 druppel          Zoutoplossing

Absint Spray

Limoenschil

Vul een tumbler glas met ijs en een cocktailshaker voor ongeveer ¾ met ijs. Voeg de Cognac, Rye Whiskey, Peychaud’s Bitters en Suikersiroop één voor één toe in de shaker en shake voor 20 seconden. Haal het ijs uit het glas en spray de absint in het glas. Gebruik vervolgens een zeef om de cocktail in het glas te schenken en garneer met een schijfje limoenschil.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Rum Collins - Thunderball (1961)

Bond krijgt een variant op de Tom Collins geserveerd door zijn gastheer Emilio Largo in Thunderball uit 1961. Het is de ideale middagcocktail voor op de Bahama's.

Zin in een verfrissende cocktail met de perfecte balans tussen zure en zoete smaken? Kies dan voor de Rum Collins van Pulitzer’s Bar.

Ingrediënten:

50ml                 Rum (Bacardi Carta Blanca of William George)

25ml                 Limoen Sap

15ml                 Suikersiroop

60ml                 Fever Tree Soda

Limoenschijf

Vul een Collins glas met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijfje limoen.

Cheers!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws