doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Waarom Máxima en W-A zó lekker gewoon zijn gebleven

Koningin Máxima houdt online toespraak

De koningin heeft de laatste tijd niet stil gezeten en legt werkbezoek na werkbezoek af, ditmaal staat er een online toespraak op de planning.
Máxima - Wijzer in Geldzaken - bsr agency

Koningin Máxima in beeld! Naast dat ze enkele coronaproof werkbezoeken heeft afgelegd de afgelopen tijd, staat ditmaal een online toespraak op de planning.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De activiteit wordt door de Rijksvoorlichtingsdienst aangekondigd. Het is voor 't eerst sinds de start van de coronacrisis dat Máxima haar activiteiten vooraf weer worden aangekondigd. Langzaam maar zeker wordt óók de agenda van de Oranjes als vanouds. Máxima houdt dinsdagochtend 26 mei een digitale toespraak bij de online platformbijeenkomst ‘#Financieelkwetsbaar in een (nieuwe) economische werkelijkheid’.

Koningin Maxima aanwezig bij jaarlijks symposium Wijzer in geldzaken in 2019

Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op het belang van financiële weerbaarheid en hoe mensen geholpen kunnen worden die op te bouwen. Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.

Werkbezoeken

De koningin heeft de laatste tijd niet stil gezeten en legt werkbezoek na werkbezoek af, om zodoende haar steun en begrip te tonen aan de organisaties die zich inzetten in tijden van het coronavirus. Zo nam ze een kijkje in de kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk, het Rode Kruis in Loenen, het RIVM in Bilthoven, transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep, Hotel V Nesplein in Amsterdam, technologiebedrijf Demcon in Enschede, AFPRO Filters in Alkmaar, het woonzorglocatie Drentheplantsoen, de Voedselbank in Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en talloze andere instellingen via een uurtje Zoom. #powervrouw

Dit bericht bekijken op Instagram

Koningin Máxima bezoekt woonzorglocatie Drentheplantsoen voor licht-verstandelijk gehandicapten van stichting Middin. Tijdens het werkbezoek hoort zij hoe de organisatie zorg en ondersteuning biedt met inachtneming van de huidige coronamaatregelen. Koningin Máxima praat met familieleden en met leden van de cliëntenraad over hoe het contact met de cliënten momenteel plaatsvindt en wat dat voor hen betekent. Met een aantal begeleiders van de bewoners spreekt de Koningin over de impact van de coronamaatregelen voor de bewoners en de medewerkers van deze locatie. Tot slot spreekt Koningin Máxima met de voorzitter van de Raad van Bestuur en leden van de Middin-brede stuurgroep COVID-19. O.a. de maatregelen en aanpassingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de bewoners en begeleiders zo veel mogelijk te beschermen komen ter sprake. Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden. #coronavirus #covid19 #koningin #queen #koninginmáxima #woonzorglocatie #Drentheplantsoen #gehandicapten #Middin 📸Rotapool & Stichting Middin

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws