Lea Michele biedt excuses aan voor racistische opmerkingen

Er is veel ophef ontstaan rondom actrice Lea Michele nadat haar Glee-collega Samantha Ware haar van racisme beschuldigde. Nu biedt Lea haar excuses aan.
lea michele excuses racisme

Er is veel ophef ontstaan rondom actrice Lea Michele nadat haar Glee-collega Samantha Ware haar van racisme beschuldigde. Nu biedt Lea haar excuses aan.

De reactie van Samantha Ware volgde op een tweet van Lea waarin ze haar steun betuigde aan mensen van kleur. Samantha schreef dat Lea de Glee-set, de serie waarin het tweetal samen heeft gewerkt in het zesde seizoen, tot een ware hel maakte. “LMAO! Herinner je je nog hoe je mijn allereerste tv-klusje tot de grootste hel op aarde maakte? En dat je tegen iedereen die het maar wilde horen, zei dat je in mijn pruik zou schijten? Die opmerking en nog een aantal zeer twijfelachtige dingen die je hebt gezegd, deden me twijfelen of ik mijn acteercarrière in Hollywood wel moest doorzetten.” 

De rake woorden van Samantha zijn niet onopgemerkt gebleven. Het heeft er onder andere toe geleid dat Lea haar sponsorshipdeal met HelloFresh kwijtraakte. Nu komt Lea met excuses op haar Instagrampagina. “Hoewel ik me niet kan herinneren dat ik dit specifieke statement heb gemaakt en anderen nooit heb veroordeeld op achtergrond of huidskleur, is dat het punt niet. Blijkbaar heb ik er mensen mee gekwetst”, schrijft ze. “Ik heb naar de kritiek geluisterd en ik leer. Het spijt me heel erg, maar ik zal hier in de toekomst beter van worden”, gaat ze verder. Afsluitend zegt Lea dat iedereen kan groeien en veranderen. “Ik heb de afgelopen maanden absoluut gebruikt om aan mijn eigen tekortkomingen te werken.” 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f1053d2604e3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws