Glamour met een knipoog

Máxima goes international: de populaire serie is verkocht aan 50 landen

Het gaat lekker met de Videoland-serie Máxima! Eerder werd al bekend dat er een tweede seizoen zou komen, en nu wordt de serie nog verder uitgerold... Internationaal!

Hoofdrolspelers serie Máxima

Máxima blijkt niet alleen in Nederland goed te scoren. De populaire serie over Máxima’s leven – vanaf haar jongere jaren in Argentinië en haar werk in New York tot aan haar huidige leven als koningin van Nederland – is al aan vijftig landen verkocht! Dat maakte de producent vandaag bekend.

Internationale televisie

Vorige maand werd Máxima op de Italiaanse zender Rai 1 uitgezonden, maar daar blijft het niet bij. Zo hebben onder meer Australië, Denemarken, Zweden, Finland, Slovenië, Estland, Kroatië, Servië en Israël de serie nu ook aangekocht! Een groot succes dus, die Máxima. Wij zijn stiekem wel benieuwd: wat zou de koningin er zelf eigenlijk van vinden?

Seizoen twee

Inmiddels is het vervolg van Máxima in de maak. Martijn Lakemeier, die in de serie te zien is als Willem-Alexander, deed eerder al een boekje open over het tweede seizoen van de serie. "Het verhaal gaat verder", zei hij. Onder andere met het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima! "En we gaan de rest van de familie leren kennen." Ook de producent van de serie heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht. "In het nieuwe seizoen komt Máxima er achter dat het behouden van de liefde van het Nederlandse volk niet zo makkelijk is als het winnen ervan." Spannend!

Sterren cast

De knappe Delfina Chaves kruipt opnieuw in de huid van Máxima, en vanaf seizoen twee kunnen we Steef de Bot bewonderen als prins Constantijn - een nieuw gezicht in de serie! Net als prins Friso, die vertolkt zal worden door Bram Suijker, en de prinsessen Laurentien en Mabel, die door niemand minder dan Abbey Hoes en Claire Bender worden gespeeld. Dat belooft veel goeds!

Voorbereidingen

Wat we verder kunnen verwachten, blijft nog een verrassing. "Ik heb net het script gelezen van de zesde aflevering en het is weerzinwekkend wat de familie heeft meegemaakt in tien jaar", vertelde Steef vorige maand. "Mijn zus heeft met Constantijn gewerkt. Dus ik ga haar bellen om wat informatie te krijgen!" De castleden zijn dus druk bezig met de voorbereidingen. Wie weet zit een drankje met een van de Koninklijke Hoogheden er nog wel in...

Dan rest natuurlijk de grote vraag: wanneer kunnen we het vervolg van Máxima bekijken? Nou, daar moeten we helaas nog even wachten. Hoewel de opnames al van start zijn gegaan, staat de serie pas in 2026 op de planning. Wij kunnen niet wachten!

Entertainment
  • De Telegraaf, Cosmopolitan, RTL Boulevard, Beau Monde archief
  • NL Beeld