doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hygiënische hacks: Álles wat je moet weten over veilig reizen met een mondkapje

Er is de afgelopen tijd van alles geroepen over wat je wel of niet moet doen met je mondkapjes. Daarom zetten we alles nog één keer voor je op een rijtje.
.
mondkapjes hygiene

Er is de afgelopen tijd van alles geroepen over wat je wel of niet moet doen met je mondkapjes. Daarom zetten we alles nog één keer voor je op een rijtje. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Check hieronder alles wat je wilt weten over de draagduur, schoonmaken en meer.

Draagduur

Draag hetzelfde mondkapje niet langer dan 3 uur achter elkaar. Als je langer dan 3 uur achter elkaar onderweg bent, is het dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt door een paar extra exemplaren in je tas te gooien. Wel geldt dat je op de heen- en terugweg van je reis sowieso twee verschillende kapjes draagt. Als je een wegwerpmondkapje hebt gekocht, (zo’n blauw met witte bijvoorbeeld) draag hem dan ook écht maar één keer.

Schoonmaaktips

- Een katoenen niet-medisch masker (in een kek Burberry-printje bijvoorbeeld) kun je natuurlijk wel hergebruiken. Maar wel pas nadat je hem hebt gewassen op 60 graden. Draai een volledig wasprogramma en gebruik alleen wasmiddel.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

- Schone mondkapjes kun je het beste bewaren in een afgesloten schoon plastic zakje of een bakje. 

En als je op de plaats van bestemming bent?

Dan is het slim om je masker ook weer op te bergen in een afgesloten bakje of zakje, maar natuurlijk niet in dezelfde. Het vergt wat organisatietalent, maar het is echt onverstandig om de maskers los in je jaszak, broekzak of tas te stoppen, want dan geef je het virus de kans om gemakkelijk te verspreiden.

Tips voor brillendragers

Veel brillendragers ervaren tijdens het dragen van een mondkapje de ultieme frustratie: beslagen glazen! 

- Je kunt dit voorkomen door een mondkapje te kiezen dat je goed past, bij voorkeur eentje met een metalen stripje over je neus. Op die manier kun je het masker zelf vormgeven en aanpassen aan de vorm van je gezicht.

- Ook kun je je bril aan het begin en het einde van de dag even schoonmaken met warm water en een paar druppels afwasmiddel, maar scheerschuim helpt ook. Veeg je bril na die tijd af met een brillendoekje en you're good to go

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws