doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Goed nieuws: grote hond is hartstikke goed voor de lijn

Lachen: royal dogs die hun baasje voor schut zetten

Koninklijke honden die totaal niet onder de indruk zijn van het protocol of de status van hun baasje. 
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
honden prins charles en prinses anne

Koninklijke honden die totaal niet onder de indruk zijn van het protocol of de status van hun baasje. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het leven van de gemiddelde hond ten paleize verschilt niet veel van dat in een gemiddelde gezinswoning. In het begin roept elk baasje nog dat de viervoeter niet op de bank mag, na twee weken liggen ze in het koninklijke bed. En wie als hond de keuze heeft tussen een kauwspeeltje en een royal Louboutin, kiest uiteraard het laatste: verschil moet er zijn. Op de foto een vintage corgi, die uitstraalt dat hij persoonlijk prins Charles en prinses Anne heeft ingegraven op Holkham Beach in 1957, om zelf extra te kunnen schitteren. Hierbij nog 9 volkomen respectvrije honden, aan wie protocol, titels en fotomomentjes niet besteed zijn. 

'Saai mam'

Koningin Margrethe van Denemarken deed in 2002 haar best om het fotomoment zo geanimeerd en boeiend mogelijk te maken. Haar teckel Célimèn was er niet van onder de indruk. Sterker nog: ze vond Hare Majesteit dodelijk saai. 

'Ga zelf aan de kant'

Ondanks een koninklijk verzoek om even ergens anders te gaan liggen, koos dorgi Holly ervoor om het middelpunt van de belangstelling te zijn op Windsor Castle. Sterker nog, ze was diep beledigd dat de gast op 'haar' bank zat. Premier John Key van Nieuw-Zeeland doet alsof hij alles normaal vindt, voor de Queen ís dit normaal: de honden luisteren zeer selectief naar Hare Majesteit. 

'Koekie! Koekie!'

Dit is geen labrador die in aanbidding en buitengewoon goed opgevoed naar haar baasjes opkijkt. Dit is een labrador (we gokken op Skipper, maar het kan ook Nala zijn) die weet dat koningin Máxima koekjes in haar zak heeft. Wat veel belangrijker is dan even fotogeniek in de lens kijken.   

'Gaan we nou?'

Jack Russels Beth en Bluebell zijn helemaal klaar met het werkbezoek van Camilla, de hertogin van Cornwall. De auto wacht, in de auto zijn koekjes en al dat gebabbel is nergens goed voor. Kijk Camilla hier eens heerlijk overwicht hebben op de twee ukjes, not! The Dog Whisperer zou dit getrek niet goedkeuren, maar de hertogin weet niet beter.

'Hertogin? Boeie'

Het is altijd een leuk ceremonieel momentje: Kate, hertogin van Cambridge, presenteert hier 'shamrock' (klaver, het officieuze symbool van Ierland) aan de  mascotte van de Irish Guard. Ierse wolfshond Domhnall heeft er geen boodschap aan, die wilde vooral die malle jas uit. Het regende, er was modder, zoiets vraagt om eens lekker rollen, niet om protocollen. 

'Ik hoor hier niet bij'   

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

De bunad. De knickebockers. De regen. De Noorse royals doen hun best, maar Muffins Kråkebolle ('Zeg maar Muffin') maakt overduidelijk dat ze er niets mee te maken wil hebben. 

'Laat me los!'

Hilarisch fotomoment In Tavernelle in 2004: waar het jonge koninklijke gezin de show had moeten stelen – dat is 6 maanden oude prinses Amalia, op schoot bij oma Beatrix – was het in werkelijkheid Beatrix' border terriër Mac die consequent de show stal door zich op alle mogelijke manieren te verzetten tegen even op het enge muurtje zitten. Op de officiële foto heeft Willem-Alexander zijn harige halfbroer in een soort ↓ houdgreep.

'Zoenen! Zoenen!'

Het was overigens niet de eerste keer dat een Border Terriër van Oranje volstrekt niet onder de indruk was van fotografen en het belang van het moment. Dit is Moby, die in 1991 prioriteit gaf aan zijn baasje aflebberen boven even poseren.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws